‘Helpen bij talentmobiliteit’

Ann Sterckx

WIE

Ann Sterckx (53)

WORDT

Directeur Ascento, een afdeling van het hr-bedrijf Agilitas Group

WAS

Ann Sterckx is vertaler-tolk van opleiding, maar bracht nagenoeg haar volledige carrière door in humanresourcesbedrijven als Randstad, USG People en The Adecco Group. Ze werkte er onder andere als uitzendconsulente, accountmanager en businessunitmanager. Nu stapt ze over naar Ascento, een onderdeel van de hr-groep Agilitas Group. Ascento begeleidt bedrijven in elke fase van het hr-proces: van rekrutering over loopbaanontwikkeling en coaching tot heroriëntering. In 2016 nam Gild Buy Our Parners het moederbedrijf Agilitas over. Het is de opvolger van T-Group, het vroegere hr- en uitzendbedrijf van de Vlaamse overheid. Onder CEO Tom Verhaegen werd het voorbije jaar een rebranding doorgevoerd in de afdelingen in België, Nederland en Polen. Agilitas is in hr-diensten een topvijfspeler in België.

WIL

“Ik zal focussen op de uitbouw van Ascento.” Sterckx vervangt Geert Volders, die Ascento bijna zes jaar leidde. Sterckx: “In een arbeidsmarkt in beweging, waar wendbaarheid van werknemers almaar belangrijker wordt, biedt Ascento bedrijven met zijn Talent Mobility-programma een antwoord op vragen over de mobiliteit en de loopbaanontwikkeling van werknemers. Om de bedrijfsdoelen te bereiken is het duurzaam inzetten van medewerkers essentieel. Talentmobiliteit is voordelig voor zowel de strategische zijde van de organisatie, als voor de werknemer, en is een cruciaal onderdeel van het hr-beleid in een krappe arbeidsmarkt. Het is ook een onderdeel van het retentiebeleid van een bedrijf.” Zonder loopbaanbegeleiding zijn werknemers met zeldzame competenties sneller geneigd te vertrekken.

Volgens CEO Tom Verhaegen werd Sterckx aangetrokken voor haar ervaring in marketing en verkoop en “beschikt ze over de nodige leiderschapscapaciteiten”.

VRIJE TIJD

Passie voor paarden en honden, wandelen, lopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content