Heel Vlaanderen wordt nostalgisch

De Franstalige radioketen Radio Nostalgie wil overal in Vlaanderen te beluisteren zijn. Daar moet Luc De Coster, een gewezen radiopiraat, voor zorgen.

Dit najaar worden de Vlaamse radiofrequenties herschikt. Van die gelegenheid wil de Franstalige radioketen Radio Nostalgie gebruik maken om zijn merk in heel Vlaanderen te lanceren. Sofer, de beheersmaatschappij van Nostalgie Sud, gaat daarvoor in zee met Luc De Coster, alias Luc Van Kapellen. Onder dat pseudoniem begon De Coster in 1973 zijn radiocarrière als dj bij de zeezender Radio Atlantis. “Het was een kortstondig avontuur, maar als je bij een piratenradio hebt gewerkt, heb je de microbe te pakken,” lacht hij.

In 1981 ging De Coster aan de slag bij Radio Contact Brussel, dat toen Frans- en Nederlandstalige programma’s uitzond via dezelfde frequentie. Daar leerde hij Marc Vossen kennen, algemeen directeur van Sofer en een vriend voor het leven. De Coster stond aan de wieg van Radio Expres Antwerpen.

In 1984 richtte hij Impact Media Service ( IMS) op, een reclameregie voor de Vlaamse lokale zenders. Na de fusie met sectorgenoot Leader FM, de regie van de Franstalige radioketen SIS, bleef De Coster oorspronkelijk aan als commercieel directeur, maar ging later toch zijn eigen weg. Hij richtte SIS Vlaanderen op, een netwerk van een twintigtal lokale zenders dat stemmen lanceerde als Alexandra Potvin (ex- Donna, Q-Music) en Kathy Pauwels ( VTM).

Sinds 1991 is De Coster actief als zaakvoerder van Eurosound Music & Media Solutions, een consultancybedrijf dat onder meer het nieuwe format en de nieuwe programmering van Radio Nostalgie bedacht. Eurosound zal voortaan optreden als exploitatiemaatschappij voor Nostalgie Vlaanderen. Het nieuwe netwerk legt de focus op swingende oldies en lokaal nieuws. De Coster hoopt tegen september 2004 Nostalgie bereikbaar te maken voor alle Vlaamse luisteraars. Hij mikt daarbij op ongeveer dertig deelnemende stations.

Luc De Coster (50).

Is: zaakvoerder van Eurosound Music & Media Solutions.

Vrije tijd: muziek, film, sport, ac-

tualiteit, economie.

Hans Sterkendries

De Coster richtte SIS Vlaanderen op, een netwerk van lokale zenders dat stemmen lanceerde als Alexandra Potvin en Kathy Pauwels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content