Hasseltse prijsklim hapert

De markt voor nieuwbouwappartementen in Hasselt incasseerde de voorbije zes maanden een stevige prijstik. Het studiebureau de Crombrugghe & Partners zag de gemiddelde vraagprijs voor nieuwe appartementen in de provinciehoofdstad dalen met 4,8 procent tot 3000 euro per vierkante meter. Hasselt is de enige Vlaamse provinciehoofdstad die een prijsdaling liet optekenen. De correctie volgt er wel op een prijsstijging van 4 procent in de eerste negen maanden van 2020.

De prijsdaling in Hasselt laat zich ook voelen in de evolutie van het provinciale prijspeil. De gemiddelde vraagprijs in de provincie daalde tussen september en maart met 1,9 procent tot 2525 euro per vierkante meter. In de regio’s Centrum en Zuid noteerde de Crombrugghe & Partners kleine prijsstijgingen (+0,5%). In de regio Noord was er een meer uitgesproken prijsstijging (+2% tot 2400 euro/m2). Ondanks die prijstoename blijft het wel de goedkoopste deelmarkt van de provincie.

Hasseltse prijsklim hapert

In de kijker

Pal in het centrum van Zonhoven, aan het Dorpsplein, komt het project Dorpsdreef. Verdeeld over drie volumes bouwt de projectontwikkelaar Dethier Ontwikkeling er 47 appartementen. De een-, twee- en drieslaapkamer- appartementen zullen oppervlakten hebben tussen 71 en 140 vierkante meter en krijgen terrassen van 13 tot 26 vierkante meter. Ondergronds komen er 65 parkeerplaatsen, 48 bergingen en een gemeenschappelijke fietsenstalling.

Het ontwerp van a2o architecten focust op duurzaam en toekomstbestendig wonen. Sommige appartementen krijgen een wintertuin, een moderne variant van de klassieke veranda. Buro Landschap tekende de binnentuin.

Hasseltse prijsklim hapert

De prijzen beginnen vanaf 205.000 euro voor de eenslaapkamerappartementen. Voor de appartementen met twee slaapkamers liggen de prijzen tussen 250.000 en 270.000 euro. De drieslaapkamerappartementen hebben een startprijs van 340.000 euro.

Hasseltse prijsklim hapert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content