‘Groeien doet altijd een beetje pijn’

WIE

Goedele Heylen (47)

IS

Operationeel directeur van Engels Ramen en Deuren.

WAS

Goedele Heylen koos na haar doctoraat in de kwantumchemie resoluut voor een baan in de maakindustrie. “Ik wilde impact”, zegt de Antwerpse. Heylen werkte zeven jaar bij Light Gallery (het vroegere Massive) als afdelingshoofd van de coatingactiviteiten. Daarna ging ze aan de slag bij de familiale elektronicaspecialist Niko in Sint-Niklaas. Ze houdt van de korte lijnen en de snelle beslissingen in familiebedrijven. “Ik werkte bijna veertien jaar voor Niko. Ik heb er heel veel geleerd. Ik groeide er door van projectleider tot operationeel directeur”, zegt Heylen. Ze gelooft in het groeipotentieel van de maakbedrijven in België. “Ik ben ervan overtuigd dat er een markt is voor producten die in ons land worden gemaakt. Daar wil ik graag aan meewerken.”

WIL

Goedele Heylen is sinds oktober aan de slag als COO bij Engels. “We zijn volop aan het groeien en dat doet altijd een beetje pijn. Het belangrijkste is dat we onze kmo-mentaliteit niet verliezen, maar toch een stabiele organisatie en een professionele structuur kunnen neerzetten”, duidt Heylen. Het Oost-Vlaamse familiebedrijf heeft 175 mensen in dienst, er zijn productievestigingen in Lokeren en Eeklo.

“Bij Engels proberen we in deze coronacrisis maximaal te blijven produceren, uiteraard met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen. De werkelijke impact is nog moeilijk in te schatten”, zegt Heylen. “We doen er alles aan om de schade te beperken. Dat gaat van het aanmoedigen en zorg dragen voor onze medewerkers tot het onderhouden van een goede verstandhouding met onze klanten en leveranciers. Zo kunnen wij hier sterker uitkomen.”

VRIJE TIJD

“Mijn zonen en ik spelen hockey. Ik kweek ook landschildpadden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content