‘Groei in franchising en in Italië’

WIE

Cédric Antoine (42)

WORDT

Vanaf 1 juni de CEO van Medi-Market

WAS

Cédric Antoine is nu algemeen directeur bij de retailketen Cora. Hij leidde de groep met Oliver Haller. Hij startte twintig jaar geleden als risicoanalist bij BNP Paribas en Deutsche Bank. In 2002 ging hij aan de slag bij Louis Delhaize Group, de moederholding van Cora. Antoine richtte in 2012 Wink op, de eerste onlinesupermarkt van België. Dat project werd geen succes: het werd in 2018 stilgelegd.

WIL

Antoine volgt Yves Verougstraete op, die Medi-Markt zeven jaren geleden heeft opgericht. De twee werkten vroeger samen bij Louis Delhaize. Medi-Market telt in België 55 parafarmacieën, 24 apotheken en 7 schoonheidssalons en heeft vestigingen in Luxemburg, Frankrijk en Italië. “Medi-Market heeft nieuwe ontwikkelingen in gang gezet binnen en buiten België. Mijn taak bestaat erin de expertise van de teams van Medi-Market te consolideren en de structuur als stevige basis te vrijwaren met het oog op de verdere groei”, zegt Cédric Antoine. “De focus ligt op groei via franchising en een versterking op de Italiaanse markt.”

Antoine erft een stabiel bedrijf, nadat Verougstraete de interne processen heeft geoptimaliseerd en de human resources op punt zette. De keten zat lange tijd in zwaar weer. Ze moest enkele jaren geleden afrekenen met tegenstand uit de sector, onder meer van de Orde der Apothekers, die de keten niet graag zag komen. De Orde keerde zich tegen het commerciële model van Medi-Market, meer bepaald het kortingenbeleid en de ruime openingsuren. Die strijd eindigde in 2019 eindigde met de veroordeling van de Orde der Apothekers door de Belgische mededingingsautoriteiten en een boete van 1 miljoen euro wegens de belemmering van prijsconcurrentie en innovatie.

VRIJE TIJD

Reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content