Grensgeval

Jan Dejosse combineert sinds vorige maand zijn baan als marketingmanager België bij Colt Telecom met die van marketingmanager Nederland.

Jan Dejosse (35) is sinds april marketingmanager Benelux bij Colt Telecom. Dejosse was al marketingverantwoordelijke van Colt Belux. Dat hij voortaan ook instaat voor de marketing benoorden Wuustwezel is volgens hem logisch: “Mijn Nederlandse tegenhanger heeft bij Colt een andere functie gekregen. Ik had zelf ook aangegeven dat ik binnen de firma iets anders wilde doen. Ik was al vier jaar marketingmanager Belux.”

Dejosse wijst erop dat de Nederlandse en Belgisch-Luxemburgse activiteiten niet worden geïntegreerd. “De markten zijn totaal verschillend. Ik zal dus twee à drie dagen per week in Nederland zijn en de andere dagen in België.” Elke maandag moet Dejosse al vroeg de Thalys naar Amsterdam nemen en twee dagen later terugsporen. “Ik heb een paar keer geprobeerd om met de auto te gaan, maar in vergelijking met Nederland heeft België geen fileprobleem.”

Dejosse vindt de andere verschillen tussen Nederland en België wel meevallen. Hij kent de Nederlandse mentaliteit redelijk goed. “Ik heb lang ten noorden van Antwerpen gewoond, in Kapellen. Ons huis stond in de Grensstraat en aan de overkant was Nederland. De aanpak en de manier van communiceren van de Nederlanders is me daarom niet vreemd. Trouwens, het verschil is niet zo groot. De jongere generatie in ons land communiceert veel directer,” aldus Dejosse. Wat de mentaliteit op de markt betreft, zegt hij dat de Nederlandse bedrijven sneller zijn in het oppikken en implementeren van nieuwe technologieën in telecom. “Voice over IP bijvoorbeeld gaat veel sneller in Nederland.”

Dejosse studeerde voor ingenieur telecommunicatie aan Iham (een hogeschool in Antwerpen) en volgde daarna een kort programma burgerlijk ingenieur aan de VUB. In 1996 begon hij bij Cenelec, het Europese standaardisatiecomité, maar daar hield hij het na zes maanden voor gezien wegens te administratief. Hij trad vervolgens als tender engineer in dienst van Alcatel en verhuisde in 1999 naar Colt Telecom, waar hij een presalesfunctie had. “Ik kreeg ook de verantwoordelijkheid voor marketing voor de kmo-markt. Toen DSL in ons land doorbrak en we ook kmo’s met glasvezel konden bedienen, werd ik marketingmanager België.”

JAN DEJOSSE (COLT)

IS: marketingmanager Colt Benelux

VRIJE TIJD: sport (joggen) en lezen

AvP

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content