“Globalisering is de toekomst”

Puratos is een gigant in de internationale bakkerswereld. Maar managers die er na enkele jaren denken dat hun broodje gebakken is, komen bedrogen uit: het bedrijf voert een permanent management assessment door.

Wie baalt van wittebrood en pistolets, kan de ciabatta’s of baguettes van Puratos Groep eens proberen. Meer dan honderdduizend bakkers in heel Europa en daarbuiten zijn er klant. In de jaren tachtig diversifieerde Puratos Belgium richting dekchocolade, margarine, pasta’s, fruitvullingen en diepvriesproducten. Die diversificaties brengen vandaag ongeveer 50% van de omzet aan. De onderneming is ambitieus: de omzet moet tegen 2005 verdubbelen tot 1,5 miljard euro (circa 60 miljard frank). Dat moet gebeuren via overnames, interne groei, gemotiveerde medewerkers en… een keurcorps van directeuren.

Sterker managementteam

In twee golven werd het managementcomité van Puratos Groep gestructureerd. Eddy Van Belle, voorzitter en group managing director: “Na een lat-relatie van 35 jaar zijn Puratos Belgium en T500 Iberica in 1997 gefuseerd tot Puratos Groep. 80% is in Belgische, 20% in Spaanse handen. Na die fusie hebben we een inschatting van ons managementtalent georganiseerd. De drijfveer was: kunnen we met deze man of vrouw ons oogmerk _ de verdubbeling van de omzet om de vier jaar _ verwezenlijken? Niet alleen Europa is onze markt, wij willen ook actiever worden in de Verenigde Staten, Canada en het Verre Oosten. De globalisering is de toekomst van Puratos.” Van Belle bekent dat hij die oefening niet alleen maakte: “Ook de beste chef kan de afstandelijkheid missen om zijn medewerkers objectief in te schatten. Puratos heeft met Korn Ferry over de voorbije vijf jaar een stelselmatig management assessment opgezet. Ik ben niet zo gebrand op de nieuwste managementtechnieken, maar de uitwisseling van ideeën en inzichten met Korn Ferry heeft onze groep versterkt.” Marc Swaels, managing director ‘management assessment practice’ van Korn Ferry: “Management assessment is meer dan woordenkramerij. Wij meten het leiderschapspotentieel van ondernemingen, meer bepaald van ondernemingen die voor nieuwe uitdagingen staan: een overname, een fusie, een snelle groei.”

Familiebedrijf van 32 miljard frank

Puratos Groep is de enige familiale groep van formaat in een sector waarin de concentratiebeweging grotendeels voltrokken is. De mozaïek van een zestigtal zelfstandige producenten die tot eind de jaren zeventig in Europa standhielden, is uitgevlakt tot een handvol grote, meestal beursgenoteerde internationale groepen zoals DSM, Novo Nordisk en Danisco. “Puratos en de Spaanse licentiehouder van T500 _ de eerste broodverbeteraar _ trokken jarenlang in verspreide slagorde op. Stapsgewijs leerden we elkaar beter kennen en op informele gezamenlijke raden van bestuur werd nagedacht over de toekomst. Het mooie is dat onze fusie niet het schrikbeeld opwekte van herstructureringen en afdankingen,” aldus Van Belle.

De Puratos Groep voorziet een omzet van 793 miljoen euro (32 miljard frank) (de niet-geconsolideerde deelnemingen en joint ventures inbegrepen), een EBIT van 7% en heeft 4600 werknemers in dienst. De groep omvat wereldwijd 100 vennootschappen en 55 fabrieken. Hij is een versmelting van de belangen van het Belgische Coprem, familiale aandeelhouders van Puratos sinds 1974 (met de families Van Belle en Demanet als sterkste partijen), en het Spaanse T500 Iberica.

Puratos Group heeft vier divisies. De oorsprong van de onderneming ligt bij de bakkerijgrondstoffen onder het merk Puratos (bereidingsmiddelen, premixen, afdekgeleien, mixen voor banketbakkersroom, margarines). Deze divisie verkoopt ook gist, plantaardige room, chocolade en fruitbereidingen van andere divisies van de groep. De Food Ingredients Division ontwikkelt en produceert emulgatoren, enzymen en zuurdesems. Jongere divisies zijn Chocolate, Fruit and Cream en Frozen and Make-Off Products. Bij de chocoladedivisie produceert Belcolade dekchocolade en producten op basis van hazelnoten, Belgaarde bereidt in de Limburgse fruitgouw aromatische pasta’s, vullingen, coulis en plantaardige crèmes. Frozen maakt taartbodems, pasteitjes, eclairs, biscuits, voorgebakken of voorgerezen broden enzovoort.

Zoeken naar expertise

De kweekbodem van het talent en de toekomst is het Unicorn-team, een club van 325 kaderleden die elk groepsbedrijf en elke divisie vertegenwoordigt. De eenhoorn ( unicorn) is een symbool van wilskracht en zuiverheid. In de bestuurszaal prijkt een twee meter lange ivoren tand die op de kop van een zee-eenhoorn (een walvis van vijftien meter) groeit. “Antiek en kunst boeien me, en zo las ik in een tijdschrift over de vreemde geschiedenis en symboliek van de eenhoorn. Dat moest het bedrijfslogo worden,” aldus Van Belle.

Marc Swaels, vandaag ook extern bestuurder van Puratos Groep, werd de spil bij de vormgeving van een team dat ook over vijf jaar op de hoogte is van zijn taak. Eddy Van Belle: “Puratos Groep kon maar rijpen als we professioneel advies inriepen en accepteerden.” Hay hielp met een evaluatie van de functies van het management. “Aan vier bedrijven is de vraag gesteld wie ons kon helpen bij de ontwikkeling van een stevige, Belgische familiale onderneming naar een internationaal concern met een variëteit van aandeelhouders en nationaliteiten. We wilden geen verkopers of junior-researchers over de vloer. We moesten een expert hebben die een bestuursraadproblematiek kon doorgronden en oplossen. Marc Swaels werd een vertrouweling.”

Evaluatieproces

Eerst kwam er een evaluatieproces. Hoe moesten Puratos België en T500 Puratos integreren? Volgens welke structuur: divisioneel of functioneel? De oplossing werd een managementcomité met zeven functionele directeurs en de vier divisiechefs. Bij die eersten werden de nieuwe taken Chief Financial Officer en Human Resources ingevuld. “Onze inschattingen werden afgetoetst aan de evaluaties van Korn Ferry. Externe raad was voor mij essentieel. Ik dacht een goed managementteam te hebben, wat Korn Ferry bevestigde _ met de belangrijke nuance dat het een goed managementteam voor vandáág was, niet voor morgen,” zegt Van Belle. “Als je om de vier jaar de omzet wil verdubbelen, heb je niet de beste teamspelers, hield Marc Swaels ons voor. Vandaag moet je werken aan de waarden van morgen. We stuurden kaderleden naar Insead om het algemene managementniveau op te tillen.”

Puratos Groep kiest voor zelfstandigheid en beklemtoont het familiale karakter. Eddy Van Belle: “Met deze troeven hebben wij het kunnen brengen tot de nummer twee op de markt. Op de eerste plaats stond Unilever, tot het zijn bakkerijdivisie aan Centrale Suikermaatschappij verkocht.” Cashflow is essentieel in de groeistrategie; de verhouding vreemde middelen-eigen middelen moet onder de 50% zitten. Vandaag is ze 48%, een klim vanaf 40%. “We groeien stevig. Over 2001 zullen we 793 à 843 miljoen euro (32 à 34 miljard frank) behalen en we willen naar 1,5 miljard euro (circa 60 miljard frank) in 2005. Dat zal lukken, want over 2000 haalden we een omzetgroei van 111,5 miljoen euro (4,5 miljard frank) en ik reken voor dit jaar op 148,74 miljoen euro (6 miljard frank),” aldus Van Belle.

Het Puratos Coördinatiecentrum is de spil van de groepsfinanciering. Die werd tot nu toe vanuit België gestructureerd. “Die basisopstelling hebben we moeten verlaten,” geeft Van Belle toe. “Vijf maanden geleden kregen we een krachtig signaal van de bankwereld dat de banken minder gul zouden worden wegens de verplichtingen die opgelegd worden door de Basel-akkoorden. We zijn prompt gaan onderhandelen met buitenlandse banken en bekijken of we door de plaatsing van bijvoorbeeld commercial paper de groei kunnen betalen.”

Frans Crols

“We wilden geen verkopers of junior-researchers. We wilden een expert die een bestuursraadproblematiek kon doorgronden en oplossen.” [Eddy Van Belle, Puratos]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content