Gezonde mummies

Ingepakt als een Egyptische mummie, met windels die gedrenkt zijn in een warme oplossing van zeeklei en natuurlijke mineralen, verliest u moeiteloos 20 à 30 centimeter per beurt. U vermagert niet! Maar het lichaam wordt van giftige stoffen gezuiverd en de huid wordt weer stevig aangespannen.

Egyptenaren waren meesters in het inwikkelen van lichamen. Ze deden dat niet alleen met de aflijvigen om hen een eeuwig leven te verzekeren. Wat in zekere mate nog gelukt is ook. Ze wikkelden ook levende mensen in. Dat deden ze ondermeer met vrouwen na een bevalling. Ze wikkelden hen in met windels die gedrenkt werden in klei. En spanden zo hun buiken weer aan. Er is niets nieuws onder de zon. Hoe meer we te weten komen over de krachten van de natuur, hoe meer we ontdekken dat onze voorvaders dat al lang wisten. Met andere woorden: er is onnoemelijk veel kennis van oude beschavingen verloren gegaan. Ook de indianen gebruikten dezelfde methode voor rituele doeleinden.

De Amerikaanse dokter Strem heeft het aloude procédé weer opgediept en noemt het voortaan Universal Contour Wrap. Hij kwam tot de vaststelling dat bepaalde samenstellingen van zeeklei de beste resultaten gaven. Precies diezelfde zeeklei die ten tijde van Cleopatra gebruikt werd voor uitwendig en inwendig gebruik. De zeeklei die hij gebruikt, is afkomstig van de Dode Zee in Israël. Naast een hoog zoutgehalte bevat de klei nog een 300-tal andere mineralen, waaronder zink, mangesium en bentonite. Zij helpen de lymfen de afvalstoffen via lever, nieren en huid uit het lichaam te verwijderen.

Het klinkt

ongeloofwaardig, maar het werkt! Wendy Angrave is 2 jaar geleden in België met de methode begonnen en verdeelt haar knowhow nu vanuit haar beauty-salon Silky Oaks in Lier over 60 salons in Vlaanderen, 15 in Nederland en enkele in Wallonië. Het kost haar veel overtuigingskracht om ons te overhalen het toch ‘ns één keer te proberen. We hebben immers niets te verliezen, maar alles te winnen. Want: “verlies minstens 15 cm bij uw eerste beurt of u betaalt niet!”, zegt de folder…

De behandeling duurt circa 2,5 uur en wordt meestal drie keer herhaald in een periode van één of twee maand. Een kuur van drie behandelingen kost 7500 frank. Daarna is men voor járen gerust. De windels worden gedurende een uurtje in de klei-oplossing voorverwarmd tot 40°. De klant kleedt zich uit, op de slip na, en wordt zorgvuldig gemeten op 18 plaatsen die met potlood worden aangeduid. Dan wordt hij ingewikkeld met 26 windels van elk 2 meter, hoofd al dan niet inbegrepen. Netjes ingewikkeld rust men gedurende anderhalf uur om de klei de kans te geven in de poriën door te dringen. Nadien gaan de windels er weer af, de 18 check-points worden nagemeten en de verschillen genoteerd en opgeteld. “De meeste klanten verliezen bij de eerste beurt 25 tot 35 centimeter lichaamsomtrek”, zegt Wendy die in een vroeger leven nog computerdeskundige was. “Ik vermoed dat u een gezond leven leidt en veel water drinkt (sic) want u verliest slechts 18,5 centimeter. Dat is zeldzaam, maar u komt toch nog boven de beloofde 15 centimeter.” Spectaculair zijn toch 3 cm verlies aan de buik en 2,5 cm aan de ribbenkast. Ook op onverwachte plekken is er omtrekverlies, zoals de kaak, de bovenarm, de kuit.

De klei blijft nog enkele dagen doorwerken en de volgende dagen verliest men nog wat centimeters. In drie beurten verliest een mens gemiddeld 60 centimeter lichaamsomtrek, de som van 18 meetpunten. Om beurt na beurt goed te kunnen evalueren, moet u wel hetzelfde gewicht houden. Om een optimaal effect te verkrijgen, is het goed om gedurende de hele behandeling veel water te drinken om de gifstoffen uit te drijven.

In een menselijk lichaam zitten plusminus 250 chemicaliën opgeslagen. Sommigen krijgen we al met de moedermelk binnen. We krijgen gifstoffen binnen door onze voeding (kleurstoffen, conserveringsmiddelen, insecticiden…), door luchtverontreiniging, medicatie, contact met kunststoffen… Bovendien gaat het lichaam door stress zelf chemische stoffen aanmaken. De lymfen raken overbelast en gaan die gifstoffen opstapelen in het vetweefsel, inkapselen in vet als het ware, zodat ze onschadelijk worden. Dat vet zwelt op als een spons. “Onze methode is erop gericht om de normale werking van de lymfen te herstellen en zoveel mogelijk gif uit het lichaam te verwijderen”, zegt Angrave. “Die gifstoffen zitten na de behandeling in de windels. Bij verstokte rokers kan je de nicotine ruiken. Het centimeterverlies is het eerste en directe resultaat. Maar belangrijker nog is de nawerking dat de lymfen beter gaan werken en het lichaam zuiveren.”

HENK VAN NIEUWENHOVE, ERIK TANGHE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content