‘Geolied netwerk’

Gudrun Verschuere

WIE

Gudrun Verschuere (57)

IS

De nieuwe voorzitter van Markant. Ze volgt Lieve Droogmans op. Markant telt 23.000 vrouwelijke leden en is in heel Vlaanderen vertegenwoordigd. De organisatie biedt 4000 activiteiten per jaar aan ondernemende vrouwen aan.

WAS

Net als haar voorganger heeft Gudrun Verschuere nauwe banden met het ondernemerschap. Na haar loopbaan in het onderwijs werd ze medezaakvoerder bij Homarium, een Europese speler in leefsystemen voor schaaldieren, dat ze runde met haar echtgenoot, Dirk Cloet. In de voorbije dertig jaar vormde het vrijwilligerswerk een rode draad doorheen haar leven. Niet alleen Markant, maar ook de serviceclub Soroptimist Roslar en de scholengemeenschap Verbiest kunnen op haar engagement rekenen. Ze sloot zich aan bij het lokale netwerk Markant Pittem-Egem, waar ze al gauw in het bestuur zat en als veertigjarige werd verkozen tot voorzitter. Haar verkiezing tot algemeen voorzitter maakt het Markant-parcours van Gudrun Verschuere compleet.

WIL

“Markant is een goed geolied netwerk en heeft een enthousiast beleidsplan dat getuigt van engagement, durf en vertrouwen in de toekomst. Het netwerk moet nog meer aandacht hebben voor wat zich afspeelt in de maatschappij en alert zijn voor wat de toekomst in petto heeft. Als algemeen voorzitter wil ik er ook graag mee voor zorgen dat Markant zijn maatschappelijke rol als socioculturele organisatie nog meer opneemt. Ik denk onder andere aan de invloed van de vergrijzing op de samenleving, hoe inspelen op de denk- en de leefpatronen van de vrouwelijke millennials en het zoeken naar alternatieven om de afbouw van de overheidssubsidies te compenseren. Ik kom graag met het werkveld in contact en dat zal als voorzitter niet anders zijn. Van bedrijfsbezoeken en gesprekken met de mens achter een bedrijf word ik nog altijd warm.”

VRIJE TIJD

Culturele reizen, lezen, fotografie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content