Het bruist in de open garage van Nightshop, de wijnbar en cave à manger waar achteraan de Brusselse en Leuvense waarde MOK zijn koffie brandt. Stoelen staan kriskras door elkaar, groepjes vrienden zitten half binnen, half op straat. Op bijna elke tafel staan wel een ijsemmer met een of meerdere flessen wijn en lege bordjes. Achter de lange betonnen keukentoog is het volledig vrouwelijke team druk in de weer. Nightshop heeft veel weg van een tapasbar, maar dan in een Berlijnse industr...

Het bruist in de open garage van Nightshop, de wijnbar en cave à manger waar achteraan de Brusselse en Leuvense waarde MOK zijn koffie brandt. Stoelen staan kriskras door elkaar, groepjes vrienden zitten half binnen, half op straat. Op bijna elke tafel staan wel een ijsemmer met een of meerdere flessen wijn en lege bordjes. Achter de lange betonnen keukentoog is het volledig vrouwelijke team druk in de weer. Nightshop heeft veel weg van een tapasbar, maar dan in een Berlijnse industriële setting.De Londense zaakvoerster Jocasta Allwood, die eerder aan de slag was bij het steengoede Magma in Mechelen, begroet ons zwierig en duwt ons een kaart in handen. Nog geen vijf minuten later verschijnt een opening aan de toog, pal voor het fornuis, en wordt er een fles water voor ons klaargezet. Op de kleine menukaart staat een mooie selectie natuurwijnen. Wie uitgebreider wil kiezen, geeft zijn ogen de kost aan de open koelkasten. Je kunt ze ook kopen voor thuis. En ook wie niet houdt van de 'funky' natuurwijnsmaken wordt goed begeleid door het team. Op ons eerste bordje drijven ansjovisjes zij aan zij met paprikareepjes in fruitige extra virgin olijfolie (9 euro). Eenvoudig maar goed. De gerechtjes zijn om te delen, maar komen telkens apart. Daardoor krijgt de hasselbackaardappel een eigen podium. De ingesneden aardappelschijfjes zijn bijna gekaramelliseerd, zo krokant, en het kruim is heerlijk zacht. We smullen het op met mayonaise gemengd met bijzonder smakende kappertjes (8 euro). Dan volgt een preistronk waarvan de buitenste laag zwartgeblakerd werd in de oven, zodat die heerlijke zoet en smeuïg wordt binnenin. Zonnebloempitten geven aan de bijbehorende mayonaise een textuur van hummus, curry-olie drupt rijkelijk van mijn kin (9 euro). De semifreddo (8 euro) wordt na enkele happen lichtjes eentonig, maar aangezien mijn eetpartner het delen toch al gewend is, proef ik gretig mee van de torte barozzi (9 euro), een traditioneel Italiaanse chocolade-koffiecake, waarin ik iets heerlijks gerookts ontwaar: de hazelnoten zijn gepoft in een open vuur. De cake is even luchtig als de zacht opgeklopte room die erbij komt. Met een even licht gemoed en een nog goedgevulde portefeuille zijn we klaar om nog het Brusselse nachtleven in te trekken.