‘Gelijkgestemde ondernemers samenbrengen’

WIE

Lore Beckers (28)

IS

Communitymanager bij Netwerk Ondernemen, een mentoringorganisatie voor jonge groeibedrijven

WAS

Lore Beckers studeerde handelswetenschappen aan de Hogeschool Universiteit Brussel, maar schakelde na een jaar over op economische wetenschappen aan de KU Leuven. In 2018 volgde ze een manama in culturele antropologie en ontwikkelingsstudies aan de KU Leuven. In Oeganda deed ze daarna drie maanden onderzoek naar het effect van microfinanciering op sparen en schulden. Terug in België werd Beckers kredietconsulent bij Hefboom (Impulskrediet). “Mensen die een onderneming wilden starten of al een bedrijf hadden, kwamen naar ons als ze bij de bank niet terecht konden voor een lening. Ik deed de interviews met hen, verdedigde hen bij het kredietcomité en stond in voor de opvolging van het kredietdossier.” Via Impulskrediet kwam ze in contact met het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Zo leerde ze Gert Gijbels, de CEO van Netwerk Ondernemen, kennen. Hij vroeg haar communitymanager te worden voor Limburg en Vlaams-Brabant.

WIL

Als communitymanager zoekt Lore Beckers beloftevolle start-ups en scale-ups, om hen te betrekken in het netwerk. “We zoeken een geschikte mentor die de start-ups de volgende twee jaar begeleidt. De mentors komen ook samen in een ‘mentorroom’ dat als klankbord werkt voor de jonge ondernemingen. Daarnaast stomen we ze klaar voor een kapitaalronde en een internationalisering. Het gaat erom gelijkgestemde ondernemers samen te brengen”, aldus Lore Beckers.

VRIJE TIJD

Beckers spreekt graag af met vrienden en familie voor een restaurantbezoek of een wandeling. Ze beoefent veel sporten: lopen, fietsen, zwemmen, triatlon, tennis en snowboarden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content