Geletterd

In Ukkel ligt Garage Cosmos: een private kunstruimte, opgestart door de kunstverzamelaar Eric Fabre. Hij gebruikt sinds 2012 een voormalige garage als expohal, die op afspraak kan worden bezocht. Hij organiseert er gecureerde tentoonstellingen over onderdelen van zijn kunstverzameling. Voor de nieuwe tentoonstelling selecteerde zijn dochter Rosalie werken over schrijfkunst, schriftuur en taal.

Christian Dotremont en Lee Ufan zijn de bekendste kunstenaars op de show, met hun naar kalligrafie neigende pennentrekken. Boeiender is het werk van de lettristen. Het lettrisme is midden jaren veertig opgestart door Isidore Ibou, een Roemeense immigrant van wie enkele belangrijke werken te zien zijn op de expo. De beweging is geworteld in het dadaïsme en het surrealisme, en waaierde uit naar andere kunstvormen, zoals performance en film.

De tentoonstelling is een dialoog tussen de historische lettristische werken van Ibou, Jean-Pierre Gillard en Roland Sabatier, met hedendaags werk over taal en tekens.

Calligraphy as Process, tot 31 maart in Garage Cosmos in Ukkel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content