"Dit jaar vier ik mijn vijftigste jaar in de horeca." Mary Wong glundert. "In 1971 kwam ik samen met mijn moeder en broertje van Hongkong naar Maastricht, om er in het restaurant van mijn vader te werken. Ik wilde liever naar Engeland, om er literatuur te studeren. Maar het is anders gelopen. Na de scheiding van mijn ouders heb ...

"Dit jaar vier ik mijn vijftigste jaar in de horeca." Mary Wong glundert. "In 1971 kwam ik samen met mijn moeder en broertje van Hongkong naar Maastricht, om er in het restaurant van mijn vader te werken. Ik wilde liever naar Engeland, om er literatuur te studeren. Maar het is anders gelopen. Na de scheiding van mijn ouders heb ik me op ons restaurant gestort. Ik kon mijn moeder toch niet in de steek laten?" Het restaurant in Maastricht heeft Mary achter zich gelaten. Ze heeft nu met haar man een Chinees afhaalrestaurant in het Belgische Vroenhoven. "We ontmoetten elkaar in de zaak van mijn ouders. Hij was verliefd op mij en kwam elke week bij ons eten. Sinds we een koppel zijn, hebben we altijd in de horeca gestaan. Een gastronomisch restaurant, een feestzaal, een bed and breakfast, we hebben het allemaal gedaan, tegelijkertijd. Maar zes jaar geleden werd Pierre ziek. Er was iets met zijn hart. We moesten het wat rustiger aandoen. We hebben alles gesloten en zijn een biologische takeaway begonnen." Mary vertelt met trots over haar authentieke groentetuin. "Ik ben een perfectionist. Gerechten kunnen alleen lekker zijn wanneer je de beste ingrediënten gebruikt. Die vinden is vaak een probleem. Daarom kweken we op een nabijgelegen perceel onze eigen groenten, zonder sproeistoffen." Heeft Mary plannen voor Chinees Nieuwjaar? "Wij proberen altijd onze jaarlijkse vakantie tijdens die periode in te plannen. Maar nu we door de coronapandemie niet weg kunnen, denk ik dat we onze zaak gewoon zullen openen. Want Nieuwjaar is een familiefeest. En voor mij is elke klant een beetje als familie. Ik kan me dus geen beter Nieuwjaar wensen."