GE in België

Alles samen telt General Electric zowat 1400 werknemers in België. In de hele Benelux telt GE ruim 3500 werknemers in 58 vestigingen, waaronder vier internationale hoofdkwartieren. De omzet bedroeg twee jaar geleden 2,2 miljard euro, en ondanks de afstoting van GE Plastics, GE Money Auxifina en GE Modular Space Business kwam die vorig jaar uit op ongeveer 1,9 miljard euro. Voor dit jaar wordt eerder op een status-quo gemikt. “Economisch is dit een zeer zwaar jaar, voor iedereen. Als de markt weer stabiel is, willen we weer naar 10 procent groei per jaar”, zegt Teixeira. “Daarin willen wij focussen op wat belangrijk is: mobiliteit en vergroening. We moeten ons klaarmaken voor de verbetering. Als de regering een pakket stimuli heeft, dan kan dat uiteindelijk niet allemaal naar nieuwe wegen gaan.”

De 41-jarige Nederlander, een ex van Jones Lang Wootton en ICI, staat pas sinds oktober 2008 aan het hoofd van GE Benelux. “Mijn taak? De groei stimuleren, de strategie bepalen en de vertaalslag maken naar de praktijk. En dus moeten we beter communiceren over wat we doen. 2400 scholen in dit land maken gebruik van onze beveiligingstechnologie. Een derde van de Belgische ziekenhuizen hebben onze scanners of diagnoseapparatuur, we onderzoeken alzheimer samen met de KULeuven, enzovoort. Dat is het mooie van de Benelux: uiteindelijk passeert nagenoeg alles langs hier. Tegelijk is mijn rol ook een beetje exportverkoper zijn van dit land. Hier zijn interessante zaken te doen.”

Overnames staan er niet dadelijk aan te komen. “We zijn momenteel niet echt op zoek. We zeggen nooit nee, maar er moet een goed huwelijk zijn. Onze eerste prioriteit is to keep the company safe. We hebben een stevig model en dat willen we zo houden. Dus leggen we nu vooral veel focus op onze klanten en op innovatie.” Zo bestudeert GE in Nederland twee mogelijke inplantingen van een ecoziekenhuis, licht Teixeira toe. “Het concept is: we gaan de stenen verbeteren. Betere verlichting, bundelen van energiestromen, meer kwaliteit van zorgverlening, enzovoort. Het past perfect binnen onze Healthimagination-filosofie: ecomagination toegepast op gezondheidszorg.”

De belangrijkste vestigingen van GE in België

> GE International Headquarters (Brussel: hoofdkwartier voor alles behalve VS)

> GE Corporate University (Brussel)

> GE Security (Diegem)

> GE Security University (Diegem)

> GE Health Care / Medical Holding (Diegem)

> GE Water (Haasrode)

> GE Industrial Belgium (Gent) slorpte in juni 2007 GE Power Controls (ex-Vynckier) GE Inspection Techno-logies (Berchem) op, en in mei 2009 GE Security EMEA)

> GXS ( Etterbeek)

> GE Capital (Evere)

> GE Lighting (Diegem)

> GE Specialty Materials (Herentals)

> Locadif (GE Commercial Finance, Fleet Services) (Evere)

> Momentive Performance Materials Benelux (Zwijndrecht)

> Universal Pictures International Belgium (Sint-Joost-Ten-Node)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content