FROST OP MAURITIUS

David Frost heeft gevoel voor drama. Op 11 december, de zondag van het toernooi, voerde hij het klassement aan in de Mauritius Commercial Bank Open, het derde toernooi van het seniorencircuit 2011. Maar de 51-jarige Zuid-Afrikaan had uiteindelijk een spectaculaire eagle nodig op de achttiende hole (een par 5 met lichte dogleg naar rechts, met water langs de volledige rechterkant). Daarmee klopte hij de Engelsman Roger Chapman op de tweede hole van de play-off. Chapman had zijn achterstand van vier slagen op Frost immers goedgemaakt en zelfs een voorsprong van twee slagen opgebouwd. Wat wel zou volstaan om het toernooi te winnen, dacht hij. Maar Frost sloeg een perfecte drive, gevolgd door een wondermooie ijzer 3 die tot op vier meter van de hole rolde. Waarna hij feilloos putte.

De play-off werd op diezelfde achttiende hole gespeeld in sudden death; birdie voor beide spelers tijdens de eerste test, waarna Chapman bij zijn tweede afslag moest toezien hoe zijn bal in de hoge rough langs de rechterkant belandde. Hij probeerde eruit te raken, maar dat lukte niet. Waarna zijn bal in een bunker bij de green terechtkwam. Frost vertrok met een hout 3 en lukte een par, goed voor de overwinning. Meteen het eerste toernooi dat hij won in de Europese Tour voor senioren. Dat kwam hard aan voor Chapman, die in het begin van de week zijn coach en boezemvriend had verloren: de Schot George Will, een pro met wereldklasse die op de wip tussen de jaren tachtig en negentig ook heel lang les gaf op de Royal Waterloo. “Het was een zeer emotioneel toernooi voor mij”, zei Chapman. “Ik speelde hier voor George.”

“Dit is een fantastische overwinning voor mij”, zei Frost. “En onverhoopt ook, want bij de afslag van de laatste hole zag het er helemaal niet goed uit voor mij.” Waarna de Zuid-Afrikaan een cheque van 42.000 euro kreeg en naar de vijfde plaats klom in de Orde van Verdienste van de Europese seniorentour. “Ik ben ook blij dat ik hier heb gewonnen, want de Legend is een wondermooi terrein. Bovendien speelde ik hier op Mauritius mijn eerste toernooi bij de senioren, in december 2009. Een Zuid-Afrikaan voelt zich hier trouwens meteen goed, met die hitte en dat speciale grastype. Voor mij is dit het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Tijdens de winter speel ik nu in de Europese Tour voor senioren, en in de zomer neem ik deel aan de Champions Tour in de States, waar ik al een toernooi won en tweede eindigde in het US Senior PGA Championship. Mijn grote ambitie dit jaar, eigenlijk een droom, is een major winnen bij de senioren. De US of de British Open.”

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content