Freddy met curry

Bedrijfslunches met minimale impact

De Brusselse starter Freddy Met Curry verzorgt bedrijfscatering die volledig afvalvrij, lokaal en biologisch is.

Waaruit bestaat uw aanbod? “We leveren lunches voor teammeetings en catering voor bedrijfsevenementen, en installeren zelfbedieningskantines op de werkvloer”, zegt oprichter Jérémie Lambin. “We kopen onze ingrediënten zo lokaal mogelijk, aangepast aan de seizoenen. Alle maaltijden worden in Brussel gemaakt, in samenwerking met sociale initiatieven zoals Greenz, APRE Services en La Ferme Nos Pilifs. We leveren ze per cargofiets in glazen potten die we bij de volgende levering weer ophalen.”

Wie zijn uw klanten? “We zijn actief in Brussel, maar we krijgen steeds meer vragen uit Wallonië en Vlaanderen. Vanaf september gaan we dus ook daar aan de slag. Onze klanten zijn bedrijven met 50 tot 800 werknemers die belang hechten aan gezond en lekker eten, en die tegelijk hun ecologische voetafdruk willen beperken. Voorbeelden zijn Netflix, Leefmilieu Brussel, Veepee, hub.brussels, Triodos en Decathlon. Sinds begin 2022 hebben we al zo’n 6.000 lunches verdeeld.”

Hoe gebeurt de financiering? “Naast mijn eigen kapitaalinbreng van 15.000 euro kregen we via het BeCircular-programma een subsidie van 80.000 euro. In maart konden we rekenen op extra financiële steun van Crédal, Funds For Good en Good Food Fund, samen goed voor 105.000 euro in de vorm van leningen. De facilitator Solifin bracht ons tijdens een matchmakingsessie in contact met die drie organisaties.”

Krijgt u nog bijkomende steun? “Gedurende onze zes eerste maanden – dat was in volle coronacrisis – kregen we steun van GreenLab, de Brusselse accelerator voor duurzame start-ups. We konden ook rekenen op Christophe Heyvaert, een coach van het bedrijvencentrum Village Partenaire. Funds For Good bracht ons bovendien in contact met Christiane Steegmans, die haar opgedane kennis en expertise bij onder meer Delhaize graag met ons deelt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content