Focus op innoverende kmo’s

Bruno Wattenbergh verlaat impulse.brussels, waar hij vijftien jaar Brusselse kmo’s begeleidde, om senior advisor te worden bij Ernst & Young België. “Ik zal bij Ernst & Young allerlei diensten ondersteunen. Mijn focus ligt vooral op ondernemerschap en innoverende kmo’s.”

Wattenbergh komt uit een familie van ondernemers. “Ik heb van dichtbij meegemaakt dat een faillissement een traumatiserende ervaring is. Maar ook hoe prachtig het is als ondernemers hun droom kunnen realiseren. Ik sluit trouwens niet uit dat ikzelf een bedrijf opricht, of er één overneem, wat ook zeer interessant is. Maar daar is het nog niet het goede moment voor. Mijn kinderen zijn het huis nog niet uit en ondernemer mag dan wel het mooiste beroep ter wereld zijn, het is niet zonder risico.”

Na zijn studies, onder meer een MBA bij Tias en aan het MIT, werkte Wattenbergh onder andere bij P&V, waar hij midden de jaren negentig de integratie van het sociaal secretariaat HDP begeleidde. In 2003 stond hij mee aan de wieg van het Brussels Agentschap voor de Onderneming (BAO). Het BAO groeide al snel uit tot een van de belangrijkste gesprekspartners voor elke startende of ervaren ondernemer in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In 2013 werd het BAO omgedoopt tot impulse.brussels. De organisatie moet een doorgeefluik zijn voor iedereen die in Brussel onderneemt. De bedoeling is dat elke potentiële ondernemer snel en makkelijk de concrete informatie vindt die hij nodig heeft en ook meteen weet welke publieke of private instelling of organisatie hem kan helpen met de verwezenlijking van zijn project. Daarnaast begeleidt impulse.brussels ook innovatieve Brusselse kmo’s. “Ik ben vertrokken op een moment dat verschillende entiteiten zoals impulse.brussels en Brussels Invest & Export geïntegreerd worden. Een integratie waar ik altijd voor gepleit heb. Het was tijd voor iets anders.”

JR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content