‘Focus op de circulaire economie’

WIE

Mark Thys (47)

IS

Sinds 1 juni managing director Commercial Waste Belgium van afvalverwerker en recyclagebedrijf Renewi

WAS

Mark Thys studeerde economie aan de KU Leuven en hij heeft een MBA op zak. Hij stapt over van Eurofins Scientific, waar hij actief was als global chief transformation officer. Sinds 2019 was hij gevestigd in het buitenland. Eerder werkte hij bij Goodyear Dunlop, waar hij verschillende seniorfuncties heeft vervuld, waaronder managing director international sales and operations en managing director Dunlop voor Frankrijk en de Benelux. Daarvoor leidde hij de transformatie van Goodyear in de regio EMEA. Thys behaalde een master in commercial engineering en een executive MBA in business en general management.

WIL

“Hij is een sterke people leader met een bewezen trackrecord in het stimuleren van zakelijke prestaties in competitieve sectoren”, zegt Otto de Bont, de CEO van Renewi. “We zijn er zeker van dat hij de juiste persoon is om Commercial Waste Belgium verder te brengen.” Mark Thys volgt Wim Geens op, na een inwerkperiode die startte op 1 april. Geens, die zijn carrière een andere wending wil geven, leidde de Belgische operaties van Renewi sinds de lancering van de onderneming in 2018. Hij startte bij Van Gansewinkel in 2006, dat na een fusie met het Britse Shanks Renewi werd.

Mark Thys zegt te kiezen voor Renewi, dat 6800 medewerkers heeft op 174 sites in Europa, omwille van het sterke trackrecord van het bedrijf. “Het is goed gepositioneerd om nieuwe mogelijkheden voor afvalbeperking te onderzoeken en tegelijk te focussen op de circulaire economie. Ik erken Renewi’s sterke engagement om proactief het voortouw te nemen om van deze wereld een meer duurzame plek te maken.”

VRIJE TIJD

Reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content