Focus op AI en diversiteit

WIE

Dirk Van Gerven (56)

WORDT

Managing partner van het advocatenkantoor NautaDutilh

WAS

“Nadat ik midden de jaren tachtig aan de KU Leuven was afgestudeerd, ging ik in de advocatuur aan de slag. Ik ben verbonden aan zowel de balie van Brussel als die van New York. Aanvankelijk werkte ik bij Loeff Claeys Verbeke, nadien werd ik de medeoprichter van Gerard & Vennoten om in 1999 de stap naar NautaDutilh te doen. Ik werd partner in de bedrijfspraktijk, waar ik voornamelijk bezig ben met fusies en overnames, en corporate governance. Advocatuur is voor mij altijd een synoniem geweest voor engagement. Tussen 2010 en 2012 was ik de stafhouder van de Nederlandse Orde van Advocaten van Brussel, en dus de spreekbuis van 2600 confraters. In de Orde richtte ik een diversiteitscommissie op. Sinds 2003 zit ik in de raad van toezicht van de FSMA, waarvan ik sinds 2012 ook de voorzitter ben. Ik ben ook de vicevoorzitter van Cepani, het Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie.”

WIL

“NautaDutilh is een prachtig kantoor dat een grote juridische kennis combineert met een pragmatische aanpak. Toen mijn collega-partners me vroegen managing partner te worden, was dat een grote eer. Het spreekt voor zich dat ik me wil inzetten voor de verdere ontwikkeling van de praktijk. Maar ik wil ook focussen op twee zaken die de juridische wereld de volgende jaren zullen bezighouden: artificiële intelligentie en diversiteit. Ik wil ook werk maken van meer diversiteit op de werkvloer, en daar moet ons kantoor een voorbeeldfunctie vervullen. Er zijn nog heel wat zaken die vrouwen verhinderen carrière te maken. Dat moet veranderen.”

WAT IN VRIJE TIJD

“Sport is een vast onderdeel van mijn vrije tijd. Ik jog en ski. Ik schrijf ook boeken. Zo verscheen er al een Handboek Vennootschapsrecht van mijn hand. Ook publiceerde ik een boek over gendergelijkheid in de beroepswereld.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content