FlowTribe stroomlijnt werk advocaten en accountants

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

Met zijn platform automatiseert FlowTribe processen in de juridische en de accountingwereld. “Bijvoorbeeld bij de onboarding van een nieuwe klant of de antiwitwaswetgeving komen voor accountants en advocaten veel administratieve verplichtingen kijken. Met onze software bewaar je het overzicht, zodat je proactief zaken kunt opvolgen”, zegt medeoprichter Dries Wijnen. “De komende maanden willen we alles samenbrengen op één platform, waarmee we vooral mikken op een uniek ecosysteem van advocaten, accountants en kmo’s. Daarnaast willen we onze sterke groei bestendigen, want bij de stap van start-up naar scale-up veranderen in je organisatie heel wat zaken.”

Vier jaar geleden was Dries Wijnen nog stagiair bij advocatenkantoren, maar na een master in Innovation & Entrepreneurship aan de Vlerick Business School groeide het besef dat hij vooral wilde ondernemen. “Vanuit mijn academische achtergrond als jurist en met mijn relevante praktijkervaring in de advocatuur onderzocht ik samen met ons team hoe we processen in advocatenkantoren kunnen stroomlijnen en digitaliseren”, zegt Wijnen. Met zijn vader en medeoprichter van FlowTribe Dominic Wijnen ontwikkelde hij tools die juristen en accountants ondersteunen. “Als start-up was het in het begin niet altijd gemakkelijk om het vertrouwen te winnen. Na een project met minister Koen Geens, waarbij ons platform met succes de hoge drempel voor rechtzoekenden wist te verlagen, veranderde dat sentiment.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content