Feest aan de kust

OH opende vijftien jaar geleden als een trendy restaurant en een loungeclub. De formule en de inrichting waren gewaagd voor die tijd. De eigenaars beschouwen hun restaurant als een permanent werk in uitvoering. Wanneer de financiële situatie het toeliet, werd geïnvesteerd in verbetering en vernieuwing. Zo groeide Oh uit tot een vlot restaurant dat een plaatsje verdient tussen de beste eethuizen aan de kust.

Maar Michelin negeerde het restaurant. Dat is merkwaardig, want de eigenaars zijn bekwaam en doen alles om een bezoek bijzonder te maken. Oh is Ivan Puystiens, die is afgestudeerd aan de beroepsschool van De Panne en een opleiding tot sommelier volgde, voordat hij in de keuken belandde. Hij is gestart met de wijnhandel en -bistro Merlot. Nadat hij de zaak had overgelaten, begon hij met Oh een wereldse brasserie met schaal- en schelpdieren als specialiteit. Aan zijn zijde staat zijn vriendin Joëlle Raes.

Bij het binnenkomen wordt u verwelkomd door aquariums met kreeften. Loopt u verder, dan komt u langs de gastrobar, waar u aan de toog zit. Daar kunt u kiezen uit diverse tapasformules (van 38 tot 64 euro). Loopt u door, dan komt u aan de open keuken, vanwaar een stenen pad over water naar het eetgedeelte leidt.

De kaart is beperkt tot een zestal bereidingen en stuurt de aandacht naar de menuformules. Via de wijnarrangementen ontdekt u verrassende wijnen tegen redelijke prijzen. Wij snoepten van gevarieerde hapjes. Ons menu begon met mild gerookte Oosterschelde-paling en gebrande prei in een karnemelksausje. Zeevruchten kwamen in een schuimende jus van knolselder, witte wijn en boter en waren vergezeld van crème van knolselder en mosterdzaad. Beide gerechten waren delicaat, origineel en fris van smaak. Het gezouten visvlees van steenbolk kwam met tamarindesaus, mousseline met sherry, zeekraal en tzatziki. Een stukje kalfsmedaillon combineerde de chef met eryngii-paddenstoel, schorseneer, dauphine-aardappelen, peterseliecrème en een klassieke demi-glace-saus. De afsluiter was een kunstig nagerecht van ganache, praliné, gel van yuzu en karamelbladerdeeg. Puystiens brengt persoonlijke kookkunst met zuivere smaken. Om zijn vijftiende verjaardag te vieren geeft het restaurant op weekdagen een tweede fles uit de wijnenselectie gratis mee naar huis.

Oh ****

Koninklijke Baan 289

8660 St. Idesbald

Tel. 058/52.05.72

Weekmenu drie gangen 37 euro (17 euro wijnen), andere menu’s 49, 65 en 99 euro (wijnen 25, 33 en 59 euro)

Kader: modern, een beetje zen

Onthaal en bediening: door elegante gastvrouw

Keuken : inventieve productenkeuken rond zeevruchten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content