Extra premie voor eigenaars warmtepomp

Voor de eigenaars van warmtepompen in combinatie met zonnepanelen komt er een bijkomende, eenmalige retroactieve investeringspremie van 1163 euro. De premie komt boven op de retroactieve premie voor zonnepanelen. De Vlaamse regering heeft een akkoord, maar wacht op een advies van de Raad van State.

Volgens de overheidswebsite energiesparen.be zouden om en bij 31.000 gezinnen aan alle voorwaarden voor de premie voldoen. Die luiden als volgt: “De elektrische warmtepomp is en blijft nog minstens vijf jaar de enige verwarming voor de woning, in combinatie met zonnepanelen met een omvormersvermogen van maximaal 10 kilovoltampère. Zowel de warmtepomp als de zonnepanelen moeten voor 1 januari 2021 in dienst genomen zijn. De installatie moet over een digitale meter beschikken of een andere meter die de injectie en afname afzonderlijk kan meten.”

Voor gezinnen die voor 31 december een digitale meter laten installeren zit er nog een extraatje van 100 euro in. Er zou ook nog een premie van 50 procent van de factuur komen voor toestellen voor de automatische sturing van warmtepompen en -boilers, met een maximum van 400 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content