Expat wordt brouwerijdirecteur

WIE

Hans De Gusseme (52)

IS

CEO van Brouwerij Haeseveld

WAS

De Gusseme, een industrieel ingenieur elektronica (Hogeschool Gent), was de voorbije kwarteeuw vooral internationaal actief. Van 1992 tot 1996 was hij exportverantwoordelijke bij Velleman in Gavere, een producent van elektronische componenten. In 1996 trok hij naar een klant van Velleman, de weefgetouwenproducent Picanol, eerst als landendirecteur voor Turkije, vanaf 2000 als verantwoordelijke voor China. “Dat waren de gouden jaren”, zegt hij. “In 2005 was China goed voor een verkoop van 400 miljoen euro, of vier vijfde van de groepsomzet van Picanol.” De Gusseme heeft bijna twintig jaar in Sjanghai gewoond. In 2010 werd hij bij Bekaert verantwoordelijk voor de staaldraad in autobanden. “Ook dat was een enorme groeimarkt, onder meer door de slechte kwaliteit van de wegen. Zakendoen was er heel uitdagend.” Behalve voor China was Hans De Gusseme toen ook verantwoordelijk voor onder meer Japan, Zuid-Korea en Taiwan.

Wil

In 2017 belandde Hans De Gusseme weer in België. “Onder meer omdat mijn kinderen gingen studeren.” Hij liep toevallig Jean-Paul Macharis tegen het lijf, de CEO van VPK Packaging. Samen met Alain De Laet, de gedelegeerd bestuurder van Brouwerij Huyghe, dat onder meer Delirium Tremens brouwt, startten ze Brouwerij Haeseveld in Sint-Amandsberg. De Gusseme is de CEO van die nieuwe onderneming, die onder meer onder de naam Haeseveld zware blonde bieren commercialiseert. Die zullen zowel in de huisbrouwerij in Sint-Amandsberg, als nationaal en internationaal worden verkocht. “De uitdaging is een sterk merk uit te bouwen”, zegt de nieuwkomer in de sector.

VRIJE TIJD

Familie, tennis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content