De formule met enkel de Hawaïaanse pokébowls was niet rendabel genoeg. Daarom werd Sticks 'n Bowls een restaurant met invloeden uit de Stille Oceaan. Met de inbreng van chef Yuki Kimura kunt u er avontuurlijk dineren in een hippe sfeer tegen toegankelijke prijzen. De 26-jarige Belgische met Japanse roots werkte in de keukens van The Fat Duck in Londen, In de Wulf, De Godevaart en Chambre Séparée. Het vuur dat brandt in Kimura is terug te vinden in haar gekruide fusionber...

De formule met enkel de Hawaïaanse pokébowls was niet rendabel genoeg. Daarom werd Sticks 'n Bowls een restaurant met invloeden uit de Stille Oceaan. Met de inbreng van chef Yuki Kimura kunt u er avontuurlijk dineren in een hippe sfeer tegen toegankelijke prijzen. De 26-jarige Belgische met Japanse roots werkte in de keukens van The Fat Duck in Londen, In de Wulf, De Godevaart en Chambre Séparée. Het vuur dat brandt in Kimura is terug te vinden in haar gekruide fusionbereidingen. Die laten smaken van exotische specerijen proeven, die op een eigenzinnige manier zijn gekoppeld aan de vertrouwde smaken van producten van hier, zoals boerenkool, warmoes, noordzeekrabbetjes en Belgisch witblauw. Wij kwamen 's avonds, zagen hoe de eetzaal volliep en zaten geknepen tussen onze buren. De gerechten kosten tussen 8 en 22 euro. Wij lieten ons verleiden door het menu Ring of Fire, om te delen (60 euro). De smaken van de misosoep met tofu en wakame zaten goed. Rijst met jasmijn kwam samen met een Koreaans getint groentegerecht op basis van boerenkool en warmoes, verrijkt met cashewnoten. Helemaal warm liepen wij voor een bloemkoolbereiding met ansjovis, gerookte amandel en gewelde rozijnen. De chef combineerde seizoensvis met chimichurrisaus uit Argentinië. Ook was er kippendij, zoals in Vietnam met pinda en curry, maar flauwer van kruiding en opgediend met huisgemaakte kimchi. Het gerecht 'lady boy' uit Thailand was samengesteld uit gekruid lamsgehakt met chili en koriander. We sloten af met vigan uit de Filipijnen, samengesteld met mango, kokos en Thaise basilicum. U kan bij Sticks 'n Bowls terecht voor een snelle lunch of om samen knus met stokjes te eten uit kommen met gevarieerde gerechten, die op tafel komen om te delen. Chef Yuki Kimura draagt duurzaamheid hoog in het vaandel door te gaan voor ingrediënten van lokale oorsprong en een milieuvriendelijk afvalbeleid. Ook vegetariërs komen er aan hun trekken. Sticks 'n Bowls krijgt hulp van de mensen van True Food Agency, de bedenkers van onder andere Otomat, Heavenly Pizza en Ellis Gourmet Burger, en de foodtruckpioniers van Jean sur Mer.