European Tour begint weer

THOMAS PIETERS De Antwerpenaar wil in 2021 weer helemaal op zijn carrière focussen. © Getty Images

Deze week wordt in Abu Dhabi het eerste toernooi van het nieuwe seizoen gespeeld in de European Tour. Met een prijzenpot van 8 miljoen dollar komen heel wat Europese topspelers aan de afslag. Rory McIlroy, Justin Rose, Tommy Fleetwood, Lee Westwood, Henrik Stenson, Danny Willett, Matthew Fitzpatrick en Ian Poulter staan allemaal op de deelnemerslijst van de seizoensopener. Zelfs de nummer drie van de wereld, Justin Thomas, komt helemaal vanuit de Verenigde Staten om deel te nemen.

Aan het clubhouse van de Abu Dhabi GC zal ook de Belgische vlag wapperen. Onze drie topspelers zijn van de partij: Thomas Detry, Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters. Van Pieters werd even gevreesd dat hij forfait zou moeten geven. Kort voor Kerstmis brak de 28-jarige Antwerpenaar een pink toen hij uitgleed op de trap. Met een gespalkte pink kon hij op de greens van zijn club Rinkven blijven trainen op de putting en het korte spel. Hoewel zijn vinger nog wat stram aanvoelt, besliste Pieters toch af te reizen naar de Emiraten.

In 2020 gaf Pieters voorrang aan zijn gezin. In 2021 wil hij weer helemaal op zijn carrière focussen en een plaats veroveren in de top vijftig van de wereld – hij is momenteel 84ste. Daarnaast koestert hij de ambitie om geselecteerd te worden voor de Ryder Cup en op de Olympische Spelen van Tokio voor een medaille te gaan. Na een sterke start van zijn carrière bij de profs viel Thomas Pieters wat terug, maar hij blijft een van de meest getalenteerde spelers van zijn generatie.

Ook Thomas Detry begint met grote ambitie aan het nieuwe jaar. In 2020 dwong de 27-jarige Brusselaar een plaats in de top honderd van de wereld af en nam hij met de US Open deel aan zijn eerste grandslamtoernooi. In 2020 eindigde hij in twintig toernooien zes keer in de top tien. In februari neemt Detry in het Mexico Championship voor het eerst deel aan het WGC: een mogelijke springplank naar hoger. Ook hij kan een plaats in de top vijftig veroveren. In de Europese Tour kon de Brusselaar nog geen toernooi winnen, grotendeels door pech of iets te weinig mentale weerbaarheid op het beslissende moment. Maar dat is een kwestie van tijd.

Nicolas Colsaerts, de derde en oudste Belgische topspeler, begint aan zijn 21ste seizoen in het profcircuit. Ter voorbereiding van het toernooi in de Emiraten trok de 38-jarige Brusselaar in november al naar Dubai.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content