‘Er is niets mis met ambitie en verandering’

WIE

Filip Michiels (50)

IS

COO van de ICT-dienstenverlener Computerland

WAS

“Mijn eerste stappen in het beroepsleven deed ik bij Estée Lauder, waar ik bijna veertien jaar in verschillende functies heb gewerkt”, zegt Michiels. “Ik begon er als analist-programmeur, leidde uiteindelijk een internationaal team van softwareontwikkelaars en stond aan het hoofd van een ERP-competentiecenter dat de verkoopfilialen ondersteunt. Een volgende stap bracht me hij de hr-dienstenleverancier HDP-Arista. Na korte passages bij Across en Lanxess werd ik de CIO van Gateway. De voorbije zeven jaar oefende ik die functie bij TUI uit. In 2019 riep het ICT-vakblad Data News me uit tot CIO van het jaar. De selectie gebeurt door lezers en een jury bestaand uit academici, ex-winnaars en IT-prominenten.”

WIL

“Als chief operating officer van Computerland, dat sinds mei vorig jaar deel uitmaakt van de NRB Groep, zal ik met ons team van 250 medewerkers en partners zoals Microsoft bedrijven helpen bij hun digitale transformatie. Denk daarbij onder meer aan cloudcomputing, beter en efficiënter samenwerken, security, business intelligence en artificiële intelligentie. Voor mij is de overstap naar Computerland een kans om mijn ervaring ten dienste te stellen van veel meer ondernemingen. Daaruit hoop ik veel voldoening te putten. De ondernemingen staan voor grote uitdagingen op het gebied van digitalisering, maar ook de mogelijkheden zijn groot. Dat maakt deze baan des te boeiender. Er is niets mis met ambitie en verandering.”

VRIJE TIJD

“Ik ben een voormalig triatleet en haalde de finish van de Ironman, maar vandaag houd ik het bij fietsen, zowel op de weg als in het veld. Ik jog ook af en toe, en ik ben een fervent concertganger.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content