Entusia – Duurzame incontinentieproducten

Het Antwerpse Entusia ontwikkelt stijlvol en herbruikbaar ondergoed voor mensen met urineverlies. Het is een duurzaam alternatief voor de klassieke wegwerpproducten.

Waaruit bestaat uw gamma? “Entusia biedt modieus ondergoed voor licht en matig urineverlies aan”, zegt oprichter en CEO Hans Versmissen. “Het ziet eruit als gewone onderkleding, en dat komt de waardigheid van de gebruiker ten goede. We ontwikkelen ook comfortabele bed- en zetelonderleggers. Al onze producten zijn minstens 75 keer wasbaar en dus herbruikbaar. Dat resulteert in minder kosten, minder restafval en minder CO2.”

Hoe is het idee ontstaan? “Ik kom uit de bank- en vastgoedsector. Een toenmalige collega had last van urineverlies en had het daar niet altijd even makkelijk mee. Na het verkennen van de markt stelde ik vast dat er weinig of geen goede oplossingen voor haar bestonden. Ik ging in gesprek met onder meer urologen, gynaecologen, incontinentieartsen, vroedvrouwen en bekkenbodemkinesisten, en zo ging de bal aan het rollen.”

Waar bent u actief? “Vandaag worden onze producten verkocht in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Australië. Eind volgend jaar willen we in zes Europese landen aanwezig zijn. Eén op de drie vrouwen en één op de vier mannen ouder dan 45 jaar krijgen helaas ooit te maken met urineverlies. De markt is dus groot. Voor 2022 verwachten we al een omzetgroei van 100 procent.”

Geniet u externe steun? “Tot begin vorig jaar gebeurde de financiering van Entusia met eigen middelen, bankleningen en subsidies. Sindsdien hebben we drie investeerders aan boord en kregen we financiële steun van onder andere de Participatiemaatschappij Vlaanderen. We werden ook geselecteerd voor de acceleratorprogramma’s van Birdhouse en Climate-KIC. Die externe ondersteuning was zeer belangrijk voor onze groei.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content