Engagement scherp houden

© GF

WIE

Ann Doucet (53)

WORDT

Hr-directeur bij ASAP

WAS

“Ik kwam toevallig in de human resources terecht. Ik studeerde in 1988 af met de bedoeling als maatschappelijk werker aan de slag te gaan. Maar na een jaar werd ik de assistent van een hr-manager die het zes maanden later voor bekeken hield. Zo werd ik op 24-jarige leeftijd verantwoordelijk voor een groep van 450 personeelsleden, een prima leerschool. Na zes jaar begon ik bij Ewals Cargo Care, dat de logistieke activiteiten verzorgde van onder meer IKEA. Toen IKEA besloot die activiteit in eigen beheer te doen, ben ik mee overgestapt. Na enkele jaren besloot men de ondersteunende diensten te verhuizen naar Haarlem. Ik werd de Europese hr-directeur voor Bose. En van daar ging het naar Acerta waar ik instond voor de uitbouw van Acerta Consult Limburg, een commerciële functie.

“Na mijn vertrek bij Acerta stond ik op een kruispunt. Wou ik in hr verder of ging ik meer richting de commerciële kant? In mijn nieuwe functie als hr-directeur van de hr-dienstengroep ASAP combineer ik beide. Ik bouw een sterk intern hr-beleid en -team uit en ik bouw mee aan de strategische doelstellingen van ASAP.”

WIL

“De uitzendsector is een nieuwe wereld voor mij. Het grote verloop van mensen valt op. Ik wil daaraan werken. Ik wil een personeelsbeleid uitbouwen dat niet alleen marktconform is, maar ons ook onderscheidt van de andere. Misschien moeten we niet meer praten over human resources management maar over human engagement management. We moeten het engagement van onze medewerkers scherp houden met een continue focus op bedrijfs- en strategische doelstellingen.

VRIJE TIJD

“Ik heb heel wat vrienden en een ruim professioneel netwerk waar heel wat vrije tijd inkruipt. Ik jog, lees graag en heb drie zonen en een man, in wie ook best wat tijd kruipt” ( lacht).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content