Eindelijk winst

Na vier jaar heeft Didier de Vooght nog eens een toernooi kunnen winnen.

nog eens een toernooi kunnen winnen.

Het is niet nieuw: aan het slot van het seizoen doet Didier de Vooght het uitstekend. Zoals verleden jaar, toen hij zich – net zoals Nicolas Vanhootegem trouwens – in november kwalificeerde voor de Europese Tour. De Vooght bracht dat voor elkaar via de gevreesde Qualifying School, waar hij vijfde werd.

Twee weken geleden was het opnieuw raak. Hij speelde zijn beste toernooi van het seizoen en won in Nijmegen de Fortis Bank Challenge Open. Meteen klom hij naar de zestiende plaats in de Orde van Verdienste van de Challenge Tour. Nog maar één plaatsje verwijderd van de kwalificatie voor de grote Tour van 2003.

Oktober was echt wel een heuglijke maand voor Didier de Vooght. Hij trouwde met zijn vriendin Katherine, vierde zijn 29ste verjaardag en won dus zijn eerste toernooi in de Challenge Tour. Vier toernooidagen die hij afrondde met een fantastische 65, zeven slagen onder par.

“Ik speelde dat toernooi al vier keer. Het werd tijd dat ik er eens iets goeds liet zien,” lacht de Antwerpenaar die al weken op zoek was naar een sterke prestatie. “Ach ja. Ik verjaarde, ik trouwde en dan trokken we voor twee weken op huwelijksreis naar Disneyworld in Florida.”

September was dan weer heel wat minder voor De Vooght. Hij maakte een mislukt optreden in Zweden, waar hij na de cut al naar huis mocht. Gelukkig was Michel Vanmeerbeek er om hem op te vangen.

In Nijmegen begon hij eigenlijk niet eens zo sterk aan het toernooi, maar plotseling begonnen de putts erin te gaan. Iets wat hem dit jaar nog niet was overkomen. “Die overwinning was zeer belangrijk voor mij,” zegt De Vooght. “Het was vier jaar geleden dat ik nog eens een toernooi had kunnen winnen. Zodat ik toch stilaan begon te twijfelen. Bovendien kom je al snel onder druk te staan. Je merkt dat sommigen zich afvragen wat je eigenlijk nog tussen die profspelers doet.”

De critici hebben intussen het antwoord op die vraag. Toch is de Belg er nog steeds niet in geslaagd om door te breken in de Europese Tour. De Vooght zette wel een paar leuke resultaten neer, maar daar bleef het bij. En de balans was onvoldoende. Daardoor kon hij niet naar de interessante toernooien gaan en leek hij ook zijn kaart voor 2003 te zullen verliezen. “Ik liep zelfs al opnieuw te denken aan de School, maar Nijmegen bracht daar dus verandering in. Ik pleit er nu meer dan ooit voor om zo snel mogelijk een manche van de Challenge Tour in België te organiseren. Onze jonge en ambitieuze profspelers hebben dringend zo’n toernooi nodig. Want nu krijgen ze niet altijd de kans om te tonen wat ze echt kunnen.”

John Baete [{ssquf}]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content