Voor een portie gas-tronomie op bistroformaat kan je bij Cuisine Kwizien in Zwevezele terecht. Steven Devriendt en Lies Van der Linden ontmoetten elkaar in de hotelschool Spermalie, waar Steven in 2004 werd verkozen tot Beste Junior Kok van de Belgische hotelscholen. Na zijn studies ging hij aan de slag in Auberge de Herborist in Sint-Andries. Daarna volgden mindere eethuizen. Lies heeft nog een extra jaar gestudeerd en koos chocoladebewerking en banketgebak als specialisatie. Daarna ging zij a...

Voor een portie gas-tronomie op bistroformaat kan je bij Cuisine Kwizien in Zwevezele terecht. Steven Devriendt en Lies Van der Linden ontmoetten elkaar in de hotelschool Spermalie, waar Steven in 2004 werd verkozen tot Beste Junior Kok van de Belgische hotelscholen. Na zijn studies ging hij aan de slag in Auberge de Herborist in Sint-Andries. Daarna volgden mindere eethuizen. Lies heeft nog een extra jaar gestudeerd en koos chocoladebewerking en banketgebak als specialisatie. Daarna ging zij aan de slag in Brasserie Souffleur in Brugge. Brugge was te duur voor een eigen restaurant en het paar kwam in Zwevezele terecht. Steven en Lies zijn twee jaar geleden zonder personeel gestart. De inrichting van de eetzaal is hedendaags landelijk en zonder pretenties. De verlichting is slecht. Steven staat aan het fornuis en Lies is de gastvrouw. Zij neemt ook de samenstelling van de wijnkaart voor zich. Het repertoire is voor ieders portefeuille, de duurste fles kost 50 euro. Steven spant zich in om gerechten uit de klassieke, Franse keuken op een hedendaagse manier te presenteren. De menukaart is beknopt. Terugkomende gerechten zijn: garnaalkroket (12,50 euro), gebakken ganzenlever (18 euro) en côte à l'os (45 euro voor twee). De twee menuutjes zijn een greep uit de kaart. Wij kozen het viergangenmenu (45 euro) met aangepaste wijnen (15 euro). Hapjes waren carpaccio van hert met crunch van ui en kaas en een smakelijk soepje van witloof en garnaal. Het eerste gerecht was in huis gemaakte terrine van ganzenlever. De terrine was te koud en hard en stelde teleur. Bij de terrine kwam crunch van hazelnoot en gelei van tomaat. Het smakelijke, sappige visvlees van verse pladijs combineerde Steven met grijze garnalen, crème van pastinaak, open ravioli van koolraap en handgerolde couscous. De parelhoen was een weinig te lang gegaard en lag in het bord met gebraiseerd witloof, crème van knolselder en gevogelte, krokante spruitjes met raz el hanout. Afsluiten, deden wij met een interpretatie van dame blanche, opgediend met espuma van witte chocolade en crumble met chocolade knetters. De wijnen waren van redelijke kwaliteit en werden ruim geschonken. Bistro Cuisine Kwizien Bruggestraat 45 8750 Zwevezele Tel. 051 43 81 78 www.cuisinekwizien.be Woensdag en donderdag gesloten Op weekdagen is er een lunch voor 16 euro. Menu's kosten 35 en 45 euro Kader: hedendaags landelijk, bescheiden Onthaal en bediening: met oprechte vriendelijkheid Keuken: verzorgde bistro-keukenPIETER VAN DOVEREN