Een uitzendboer op de planken

De nieuwe topman van Synergie Belgium wil dat de uitzendgroep (in Vlaanderen actief onder de vlag View Interim) trouw blijft aan zijn kernbusiness.

Synergie is een van de sterkst groeiende uitzendbedrijven in België. In 2004 steeg de omzet met 47 % tot 78 miljoen euro, meteen goed voor een marktaandeel van 2,55 %. De nieuwe topman Jan Verbeke (44) heeft de opdracht om die groei te bestendigen. Synergie is in Vlaanderen actief onder de naam View Interim en in Wallonië als Synergie Interim.

Jan Verbeke was tot voor kort commercieel directeur bij Ago Interim en kent de uitzendsector als zijn broekzak. De Oost-Vlaamse psycholoog startte zijn carrière in 1986 bij Ago Interim, waar hij een drietal kantoren opende in het Gentse. In 1994 stapte hij over naar de werkkledingspecialist Haniel, een klant van Ago. Daar leidde hij mee de Belgische vestiging van het bedrijf.

In 2001 keerde hij terug naar zijn eerste liefde, Ago Interim. “Ik heb vaak commerciële functies vervuld en af en toe moest ik ook klassieke directieopdrachten uitoefenen,” zegt Verbeke. “Nu is mijn functie duidelijk die van algemeen directeur.”

Opgericht in 1996, heeft Synergie Belgium 25 vestigingen in Vlaanderen en Wallonië, die samen dagelijks meer dan 2500 uitzendkrachten tewerkstellen. Daarnaast is het uitzendbureau bij een achttal belangrijke klanten in-house aanwezig . Naast de uitzendkantoren maken ook InterView (werving en selectie), InSight (personeelsadvies) en Logan (logistieke opleidingen) deel uit van de groep Synergie. Het bedrijf is een onderdeel van de Franse human-resourcesgroep Synergie, een beursgenoteerde onderneming met meer dan 400 uitzendkantoren in negen landen. Vorig boekjaar werd een omzet van 862 miljoen euro gerealiseerd.

“Wij blijven duidelijk een uitzendbedrijf,” beklemtoont Verbeke. “Het is inderdaad een trend in onze branche om zich meer en meer op gespecialiseerde diensten te richten, maar wij zullen onze kernbusiness nooit verwaarlozen. Ten bewijze: de komende maanden worden een aantal nieuwe kantoren geopend in Brugge en Brussel.”

Nu hij aan het hoofd van een uitzendbedrijf staat, heeft Verbeke nog minder tijd voor zijn hobby: amateurtoneel. “Samen met een aantal vrienden heb ik indertijd de theatervereniging de Schizo’s opgericht,” vertelt Verbeke. “We richten ons vooral op alternatief theater. Kurt Rogiers heeft bij ons nog op de planken gestaan.”

IS: CEO van Synergie Belgium.

VRIJE TIJD: toneel.

A.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content