Een tweede leven

Serge Litvine raast als een sneltrein door het horecalandschap. Nog geen jaar geleden lijfde hij het Italiaanse restaurant Da Mimmo in Brussel in. Zijn imperium bevat sterreneethuizen als Villa Lorraine, Villa in the Sky, Villa Emily en Sea Grill, en andere initiatieven als Odette en Ville, Voltaire en Classico La Brasserie. Onlangs kwam daar Lola bij. Na een renovatie kwamen de 32-jarige zoon Vladimir en dochter Tatiana Litvine aan het roer te staan. Vladimir ontfermt zich over de keuken. Hij deed eerder ervaring op in Le Chalet de la Forêt, La Paix en Villa Lorraine en was al chef en consultant bij Odette en Ville, Voltaire en Da Mimmo. Tatiana neemt de administratie en de communicatie onder haar beheer.

Lola is 25 jaar en groeide uit tot een constante waarde aan de Brusselse Zavel. De brasserie werd opgericht door vijf vrienden. Uiteindelijk bleven de Nederlandse Caroline Mijnssen en de Marokkaanse kok Ouriagi Larbi over om de zaak decennialang met succes uit te baten. Nu werkt Vladimir Litvine samen met Ouriagi Larbi. De twee hebben de kaart herzien. Alles draait rond eersteklas producten en bereidingen waarin Belgische specialiteiten centraal staan, aangevuld met seizoensgebonden suggesties. Een overgebleven specialiteit zijn de kalfszwezeriken met morieljes, prinsessenbonen en frieten (36 euro).

Aan tafel zaten eurocraten, begoede burgers, antiquairs en artiesten. Men komt voor de sfeer, het eten en om te zien en gezien te worden. De beste plaatsen zijn met de rug tegen de muur.

Wij kozen twee voorgerechten: ravioli gevuld met kreeft, opgediend in een bisque-achtige saus met sprietasperges en blokjes tomaat (22 euro), en krokante nems, gevuld met varkensvlees en exotische groenten, opgediend met zoetzure saus, sla en munt (12 euro). De hoofdgerechten waren: filets van zeebaars met groene asperges en erwtjes met broodcroutons en aardappelpuree, opgediend met gesmolten boter met kappertjes (26 euro) en gebraden kip met sappig en smakelijk vlees. Daarbij kwamen dragonroom, blokjes tomaat, gemengde sla en frietjes (24 euro). We sloten af met een mengeling van rood fruit met geslagen room (12 euro) en pavlova met mango, passievrucht, room en meringue (10 euro). Wij aten correct zonder verrassingen. Lola speelt op zeker.

Lola

Grote Zavel 33

1000 Brussel

Tel. 02/514.24.60

Dagelijks geopend van 12 tot 14.30 en van 19 tot 23.30 uur, zondag van 12 tot 23.30 uur

Kader: kosmopolitische brasserie met chique casual sfeer

Onthaal en bediening: Frans en vlot

Keuken: gemoderniseerde culinaire evergreens en seizoensuggesties

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content