De culinaire verrassing komt deze keer uit Gerpinnes, een dorp uit de streek van de Samber en de Maas. Daar verbergt het restaurant Tribeca zich. De brasserie is uitgegroeid tot een referentie in de streek. De eetzaal heeft een aangename, moderne inrichting en is gevuld met dynamische zakenlieden, welvarende families en vrienden.
...

De culinaire verrassing komt deze keer uit Gerpinnes, een dorp uit de streek van de Samber en de Maas. Daar verbergt het restaurant Tribeca zich. De brasserie is uitgegroeid tot een referentie in de streek. De eetzaal heeft een aangename, moderne inrichting en is gevuld met dynamische zakenlieden, welvarende families en vrienden. Het restaurant is een omweg waard. De prijzen zijn aantrekkelijk en de ontvangst van de eigenares Christiane Thienpont-Fauville is hartelijk. Ze laat zich omringen door zaalmedewerkers die met plezier bedienen. In de keuken staat Lucas Vanderschueren. De veelbelovende kok is slechts 21 jaar en deed ervaring op in klassieke huizen als La Bergerie de Lives-sur-Meuse en Villa Lorraine. Tribeca opende drie jaar geleden en Vanderschueren is sinds de eerste dag in huis. Het repertoire op de kaart is gevarieerd en gaat van een americain van het huis (18 euro) en een cheeseburger met Chimay Blauw (20 euro) tot delicatessen zoals langoustines à la royale (35 euro), geroosterde kreeft (65 euro) en Osciètre- of Kaluga-kaviaar (vanaf 55 en 80 euro voor 20 g). Op tafel wachtte dunne toast en smakelijke pesto van ansjovis, knoflook en groene olijven. Er kwamen drie lekkere hapjes: tartaar van zalm met yuzu, venkel en wasabicrème, een wortelsoepje met komijn, en ravioli van ramenas gevuld met varkensvlees en versierd met schuim van kruidenmelk. Er waren twee smakelijke voorgerechten. Kleine slakjes uit Namen verschenen met jonge erwtjes, munt en daslook (22 euro). Tataki van gekorste tonijn kwam met Argentijnse chimichurrisaus (22 euro). Als hoofdgerechten kozen wij gebraiseerde hartzwezerik van kalf met vitelotte-aardappel, in de boter geglaceerde groenten en een klassieke saus met het parfum van truffel (33 euro), en vis van de dag, smakelijk omlijst met dragonsabayon, opgespoten aardappelpuree met een ovenkorstje en een groentengarnituur (35 euro). We sloten af met lekker chocoladegebak, frambozensorbet, rood fruit, geslagen room en gebrande nootjes (12 euro) en een voorbeeldige tarte tatin (10 euro). We kregen ook vers gebakken madeleines. In Tribeca wordt hedendaags gekookt met eersteklas producten. De smakelijke gerechten krijgen ondersteuning van vakkundig wijnadvies.