De culinaire verrassing komt deze keer uit Gerpinnes, een dorp uit de streek van de Samber en de Maas. Daar verbergt het restaurant Tribeca zich. De brasserie is uitgegroeid tot een referentie in de streek. De eetzaal heeft een aangename, moderne inrichting en is gevuld met dynamische zakenlieden, welvarende families en vrienden.

Het restaurant is een omweg waard. De prijzen zijn aantrekkelijk en de ontvangst van de eigenares Christiane Thienpont-Fauville is hartelijk. Ze laat zich omringen door zaalmedewerkers die met plezier bedienen. In de keuken staat Lucas Vanderschueren. De veelbelovende kok is slechts 21 jaar en deed ervaring op in klassieke huizen als La Bergerie de Lives-sur-Meuse en Villa Lorraine. Tribeca opende drie jaar geleden en Vanderschueren is sinds de eerste dag in huis.

Het repertoire op de kaart is gevarieerd en gaat van een americain van het huis (18 euro) en een cheeseburger met Chimay Blauw (20 euro) tot delicatessen zoals langoustines à la royale (35 euro), geroosterde kreeft (65 euro) en Osciètre- of Kaluga-kaviaar (vanaf 55 en 80 euro voor 20 g). Op tafel wachtte dunne toast en smakelijke pesto van ansjovis, knoflook en groene olijven. Er kwamen drie lekkere hapjes: tartaar van zalm met yuzu, venkel en wasabicrème, een wortelsoepje met komijn, en ravioli van ramenas gevuld met varkensvlees en versierd met schuim van kruidenmelk. Er waren twee smakelijke voorgerechten. Kleine slakjes uit Namen verschenen met jonge erwtjes, munt en daslook (22 euro). Tataki van gekorste tonijn kwam met Argentijnse chimichurrisaus (22 euro). Als hoofdgerechten kozen wij gebraiseerde hartzwezerik van kalf met vitelotte-aardappel, in de boter geglaceerde groenten en een klassieke saus met het parfum van truffel (33 euro), en vis van de dag, smakelijk omlijst met dragonsabayon, opgespoten aardappelpuree met een ovenkorstje en een groentengarnituur (35 euro). We sloten af met lekker chocoladegebak, frambozensorbet, rood fruit, geslagen room en gebrande nootjes (12 euro) en een voorbeeldige tarte tatin (10 euro). We kregen ook vers gebakken madeleines.

In Tribeca wordt hedendaags gekookt met eersteklas producten. De smakelijke gerechten krijgen ondersteuning van vakkundig wijnadvies.

Tribeca

Rue de Bertransart 10

6280 Gerpinnes

Tel. 071/31.97.44

Zaterdagmiddag, zondagavond en maandag gesloten

Riant terras met uitzicht over het groen

Kader: klasse zonder pretenties

Onthaal: hartelijk

Keuken: geactualiseerde klassiekers

Om te delen

Karel de Clercq, de gedreven jonge chef-kok van Karreaux, opent een tweede zaak in Gent: Komparto. Het concept is simpel: foodsharing in een ongedwongen sfeer met een chic karakter. In de open keuken wordt een twintigtal gerechten bereid, die zijn bedoeld om te delen. Komparto is open voor een snelle lunch en voor een gezellig diner.

Zomerbrasserie

In de zomer verandert Kasteel den Brandt in Wilrijk in een zomerse brasserie met een riant terras met uitzicht over het park. Op de kaart staan traditionele gerechten, zoals mosselen met frieten, bouillabaisse, runderrib, steak tartaar en wafels met roomijs. De initiatiefnemer Wim Van der Borght is ook de eigenaar van Antwerpse restaurants als Murni, Danieli il Divino en Umami. Voor Grand Café den Brandt bedacht hij een afternoon tea, die is te bestellen met zes glazen champagne, of een online te bestellen mand om in het park te picknicken, gevuld met topingrediënten zoals fijnkost van De Laet & Van Haver, kazen van Van Tricht, vers fruit, croissants en een baguette. Zondags kan je ook kiezen voor de Moët Impérial Experience Room.