Een nieuwe uitdaging op 60 jaar

© jo exelmans

WIE

Philippe Lipinski (60)

IS

Business developer bij het datacenterbedrijf LCL

WAS

Philippe Lipinski heeft in allerlei functies in de IT-sector gewerkt, voor leveranciers van IT-apparatuur voor bedrijven, zoals EMC2, Hewlett Packard Enterprise; integratoren, zoals Comparex en Nexis; of IT-distributeurs, zoals TechData en Exertis Enterprise.

WIL

Philippe Lipinski zal vanuit het centraal gelegen LCL Wallonia One in Gembloers werken aan de uitbreiding van het landelijke klantenbestand van LCL.

Twee maanden na de overname van Engie Solutions, opende LCL zijn tweede datacenter in Aalst: LCL Brussels-West 2. Intussen heeft dat datacenter een dubbele Tier III-certificering van Uptime Institute. Het datacenterbedrijf groeide met 20 procent in 2020, tegenover 10 procent in alle andere jaren.

“Ik werk al sinds het begin van mijn carrière in de IT-sector, maar heb nog nooit voor een datacenterbedrijf gewerkt”, zegt Lipinski. “Het moment leek ideaal om daar verandering in te brengen. Wat me fascineert aan LCL is dat elk project uniek is. We bieden datacenteroplossingen op maat aan, en dat wordt geapprecieerd. Klanten kunnen bij ons terecht voor connectiviteit, hybride oplossingen, housing of externe opslag.”

Opvallend is dat Lipinski op zijn zestigste voor een nieuwe uitdaging kiest. “Toen ik als IBM Mainframe System Engineer aan mijn carrière begon, zei ik vaak: “Er zijn geen problemen, er zijn alleen maar oplossingen.” Daar sta ik nog altijd 100 procent achter. Het helpt je een lange carrière te maken. Een positieve mindset houdt je open voor andere ideeën, en dan zet je gewoon langer door.”

VRIJE TIJD

Familie, lekker eten en een goed glas wijn. “Ik verzamel ook polshorloges. De oudste dateert van 1900.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content