Een nieuwe aanbieder van gsm, elektriciteit en gas

Robert Van Apeldoorn redacteur Trends-Tendances

HappyMany verkoopt telefonie, internettoegang en brandstof tegen matige prijzen en wil binnenkort ook elektriciteit en gas aanbieden.

H appyMany zag in 2000 het licht en groeide uit tot een van de veelbelovende start-ups van het internettijdperk. Het creëerde een marktplaats op het web, waar ondernemingen zich goedkoop konden bevoorraden. HappyMany zou echter op de fles zijn gegaan als het niet snel zijn technologische ambities had opgeborgen. De stichters, Cedric en Hervé Van Den Abeele, Loïc Waucquez en Bernard Noël de Burlin, besloten zich te concentreren op hun activiteit als inkoopcentrale. Ze wilden daarbij tegen interessante prijzen een reeks diensten aanbieden die particulieren, zelfstandigen en KMO’s in hun eentje onmogelijk kunnen bedingen.

Met een kapitaal van 650.000 euro ontwierpen ze een kleine catalogus: vaste en mobiele telefonie, internet via ADSL en brandstof. De komende maanden willen ze daar ook nog gas, elektriciteit en telefonie via ADSL bij nemen. De rechtstreekse verkoop via het internet heeft plaatsgemaakt voor een distributienetwerk met 550 dealers.

HappyMany, waar nu twaalf mensen werken, houdt het kostenplaatje nauwgezet in het oog en concentreert zich daarbij op klantenbeheer, commissies en facturering. “Een factuur kost een bedrijf 4 à 5 euro,” weet managing director De Burlin. “Wij kunnen de prijs drukken tot 1 à 1,50 euro. We houden dat criterium elke maand onder de loep.” Het bedrijf hoopt binnenkort klantenbeheer te commercialiseren als dienst. Zo zou het kunnen leveren aan ondernemingen met een sterke merknaam die telefonie willen verkopen, maar daar de ervaring noch de middelen voor in huis hebben.

De stichters hadden het geluk onder hun aandeelhouders de broers José en Jean-Guillaume Zurstrassen en Grégoire de Streel te mogen tellen, de oprichters van on-linebank Keytrade en internetprovider Skynet (nu onderdeel van Belgacom). Ze volgen aandachtig de evolutie van het bedrijf, dat dit jaar zijn omzet verdubbelde tot 4 euro miljoen dankzij de gsm-activiteit. Bernard Noël de Burlin mikt dit jaar op een break-even.

Robert van Apeldoorn

“Een factuur kost een bedrijf 4 à 5 euro. Wij kunnen de prijs drukken tot 1 à 1,5 euro.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content