Een monsterproject als fin de carrière

Karel Uyttendaele is directeur van de Strategische cel van de staats-secretaris voor Informatisering van de Staat. Een hele boterham om op één visitekaartje te krijgen, maar hij is er wel blij mee.

“Ik ben nooit politiek actief geweest, wat me niet belet om politieke ideeën te hebben. Ik ben zeer snel op het aanbod ingegaan,” zegt Karel Uyttendaele over zijn nieuwe job als – even adem happen – directeur van de Strategische cel van Peter Vanvelthoven ( SP.A), staatssecretaris voor Informatisering van de Staat.

Het is tegelijk een mooie fin de carrière en het begin van een groots project. De nieuwe directeur van de Strategische cel kent de informaticasector op zijn duimpje en zijn ervaring zal goed van pas komen bij de ontwikkeling van de e-government. Uyttendaele, een Aalstenaar van bescheiden afkomst en vader van vier kinderen, is technisch elektronisch ingenieur ( Inraci). In 1968 werd hij aangeworven als commercieel-technisch medewerker bij HP, waar hij gedurende twintig jaar een lokale en internationale carrière zou uitbouwen. Als productmanager was hij verantwoordelijk voor het bedenken, het in productie brengen en het lanceren van een nieuw gamma medische apparatuur. Later werd hij general sales & marketing manager Belgium. In 1989 werd Uyttendaele benaderd door een headhunter om de activiteiten voor de openbare sector te ontwikkelen bij Digital Equipment. Na drie jaar beloonde het Amerikaanse bestuur hem met de titel van worldwide director transportation industries.

Als directeur van de Strategische cel zet Karel Uyttendaele zijn eerste stappen op een domein in aanbouw: dat van de informatisering van de Staat. Een echte werf is het – kijk maar naar de chaotische start van de Kruispuntbank Ondernemingen. Ook in de privé-sector verlopen sommige projecten niet altijd probleemloos, pareert de nieuwe directeur. Volgens hem kijkt men in het buitenland met afgunstige blikken naar de Belgische e-governmentprojecten.

Karel Uyttendaele (61).

Was: manager information technologies bij Agoria.

Is: directeur van de Strategische cel van de Staatssecretaris voor Informatisering.

Vrije tijd: wandelen, genieten van schilderkunst en orgelconcerten.

François-René Dechamps

“De Kruispuntbank? Ook in de privé-sector verlopen sommige projecten niet altijd probleemloos.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content