Een levenspartner in drie minuten

Morgen is het weer Valentijnsdag. Wie nog geen partner voor het leven vond, kan snel nog een beroep doen op Easydate.

Initiatiefnemer Bart Van Orshoven van Easydate kwam op het idee voor een afspraakjesdienst nadat hij in de krant een artikel had gelezen over het Amerikaanse Hurrydate. Drie dagen later zat Van Orshoven al op het vliegtuig naar de Verenigde Staten. “Ik sprak er met de oprichters van Hurrydate, maar de franchising was te duur,” zegt hij. “Het concept was niet gepatenteerd, dus besliste ik hetzelfde te doen in België maar onder een andere naam: Easydate.”

De formule van Easydate is eenvoudig. Twintig mannen en twintig vrouwen zitten aan een tafel en krijgen welgeteld drie minuten om met elkaar kennis te maken. Daarna weerklinkt een gong, en de mannen schuiven door naar de volgende persoon. Op een blad papier kruisen de deelnemers de namen aan waarvan ze de contactgegevens willen. Is er een overeenkomst tussen twee personen, dan krijgen beide partijen via e-mail het e-mailadres en het telefoonnummer van de andere. “Tijdens de avond is de privacy dus gewaarborgd,” zegt Van Orshoven.

De drempel zou lager zijn dan bij relatiebureaus. “Het grootste verschil met relatiebureaus is dat Easydate een ludiek karakter heeft. Onze deelnemers zijn niet altijd op zoek naar de partner van hun leven, maar willen vrienden met wie ze kunnen sporten of naar de film gaan.”

Van Orshoven gebruikt geen enkele filter. De deelnemers worden opgedeeld volgens leeftijd. “In het begin was ik daar wel wat bang voor,” geeft hij toe. “Tegen alle verwachtingen in zijn de deelnemers hoger opgeleiden die vastgeroest zitten in hun vriendenkring of sportclub en op zoek zijn naar nieuwe vrienden.”

De deelnemers betalen 40 euro, en komen samen in cafés of hotellobby’s. De enige kosten voor Van Orshoven zijn twee drankjes en hapjes. In vier maanden tijd hebben zich al 3200 mensen ingeschreven. Easydate opereert vooral in steden als Brugge, Gent, Antwerpen en Hasselt en sinds kort ook in Wallonië. Van Orshoven is van plan het concept uit te breiden. “Ik krijg veel vraag van homo’s en lesbiennes om dergelijke avonden te organiseren.”

Melanie De Vrieze [{ssquf}]

“De deelnemers zijn meestal hoger opgeleiden die vastgeroest zitten in hun vriendenkring en op zoek zijn naar nieuwe vrienden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content