Een legertje accessoires voor uw iPod

Zijn commerciële succes dankt de iPod vooral aan z’n design, opslagcapaciteit en geluids-kwaliteit. Maar ook aan het feit dat er meer dan 1000 accessoires voor verkrijgbaar zijn.

Voor iPod / Mini / Nano – niet voor Shuffle. Prijs: 379 euro

Voor iPod / Mini / Nano / Shuffle. Prijs: 109 euro

Voor iPod / Mini / Nano – niet voor Shuffle. Prijs: 30 euro

Voor iPod Mini. Prijs: 50 euro

Voor iPod / Mini / Nano / Shuffle. Prijs: 30 euro

Alleen voor iPod Photo. Prijs: 30 euro

Voor iPod Shuffle. Prijs: 29 euro

Voor iPod Nano. Prijs: 30 euro

Topkwaliteit

U bent net terug van kantoor. U zou graag wat uitblazen met het geluid van uw iPod en uw hele familie laten meegenieten. Uiteraard beschikt u over een kabel waarmee u de hoofdtelefoonuitgang van de speler kunt verbinden met de rode en witte ingangen van uw stereo-installatie. Bij sommige systemen – de zogenaamde SoundDocks – hoeft u zelfs niet eens meer achter uw hifiketen te kruipen. U plaatst de speler gewoon in de voorziene houder en uw mp3-muziek vult de hele kamer. Deze luidsprekersets zijn beschikbaar in tientallen modellen.

De SoundDock van Bose biedt een prachtige geluidskwaliteit en is ideaal voor middelgrote ruimten. Dit topmodel wordt trouwens aangeprijsd door Apple. Met de bijgeleverde afstandsbediening kunnen het volume en de belangrijkste functies van de iPod worden bediend, zoals het wisselen van tracks en het terugkeren naar andere menu’s. Dit basisstation laadt meteen ook uw speler op zonder dat u uw computer nodig hebt. Enige minpunt: u kunt uw speler niet tegelijkertijd aansluiten op uw pc om de muziek te synchroniseren met iTunes.

Design

Deze JBL Creature II-luidsprekers weten u met hun oogstrelende design meteen te verleiden. Het zijn stijlvolle kleinoden met zuivere, afgeronde vormen en een uitstekende sonoriteit. Omdat u de luidsprekers aansluit via een hoofdtelefoonstekker, kunt u ze ook combineren met andere apparaten (uw pc bijvoorbeeld). De set bestaat uit een centrale subwoofer voor de bassen (met volumeregelaar) en twee kleine satellietluidsprekers voor op het bureau. Jammer dat een afstandsbediening ontbreekt en dat de iPod niet kan worden opgeladen.

Beschermingen

Om uw iPod te beschermen tegen krassen, stoten en ander onheil kunt u kiezen uit vele tientallen soorten etuis in leder, plastic, stof enzovoort. U vindt er in alle kleuren en voor alle smaken. Wat dacht u bijvoorbeeld van de gebreide iPod-sokken, die Apple zelf op de markt brengt (in packs met zes verschillende kleuren)? Ze zijn misschien wat duur en beschermen niet tegen zware schokken, maar hip zijn ze zeker. Geschikt voor zowat alle iPod-modellen. Alleen voor de Shuffle zijn ze een maatje te klein.

In de wagen

In de wagen lijken de cd’s stilaan plaats te ruimen voor mp3-bestanden. Uw iPod voelt er zich in elk geval perfect thuis, want verschillende autoconstructeurs hebben de digitale speler van Apple opgenomen in hun opties. In sommige modellen van BMW kunt u een iPod aansluiten op uw ingebouwde muziekinstallatie via een kabel in het handschoenkastje. U bedient uw draagbare digitale speler dan via knoppen op het stuur.

Als u niet meteen van plan bent een nieuwe wagen te kopen, dan bestaan er andere, zij het minder praktische oplossingen, zoals de Flex Dock. Wanneer u deze houder op de autoaansteker aansluit, kunt u de iPod Mini ermee opladen. Voordeel: u kunt deze flexibele oplossing zo plaatsen dat hij u het minst stoort bij het rijden. Bovendien is de combinatie autoaansteker en iPod-houder de gebruiksvriendelijkheid zelve. Om naar muziek te luisteren, sluit u uw speler met een kabel aan op uw autoradio, als die hiervoor tenminste een ingang heeft. Is dat niet het geval, dan brengt een cassetteadapter redding (25 euro). Dit eigenaardige buitenbeentje – cassettespelers in de auto worden immers steeds zeldzamer – combineert audiotechnologie van de toekomst met een mechanisme uit de prehistorie.

Energie

Om uw iPod op te laden, moet u hem aansluiten op de USB-poort van een werkende computer. Als u tenminste genoegen neemt met het materiaal dat door Apple bij uw speler wordt geleverd. Met een adapter kunt u uw draagbare speler gewoon op het elektriciteitsnet aansluiten, net als een gsm. Erg handig voor onderweg. Dat comfort heeft uiteraard zo zijn prijs: 30 euro.

Op reis

Stelt u zich even de volgende si- tuatie voor: u reist naar het andere eind van de wereld met uw digitale fototoestel, uw iPod… maar zonder draagbare computer. En dan plots blijkt de geheugenkaart van uw fototoestel vol te zitten. Geen nood. De Camera Connector biedt de oplossing. Daarmee kunt u uw fototoestel gewoon op uw muziekspeler aansluiten, zodat u uw fotobestanden op de iPod kunt bewaren.

Beschermingen

Speciaal voor de Shuffle heeft Apple een plastic sportetui ontwikkeld (29 euro). Het is een transparant doosje met waterdichte bedieningsknoppen waarin uw iPod perfect past. Zo is uw toestel beschermd tegen elke plensbui.

Bent u echt als de dood voor schokken? Bescherm uw speler dan met een uiterst stevig aluminium pantser met schuimrubberen binnenbekleding. Nadeel: om uw speler te bedienen, moet u deze doosjes meestal openen. Voordeel: uw iPod is perfect beschermd. Met de komst van de Nano voorziet Apple Nano Tubes (30 euro), een set van zes siliconen etuis in verschillende kleuren met bedieningsknoppen. Twee minpuntjes wel: we vonden dat het scherm niet goed wordt beschermd; en bovendien kunt y uw iPod niet direct aansluiten op het basisstation. De Nano Tubes hebben dezelfde prijs als de iPod-sokken en zullen in december bijzonder populair zijn onder de kerstboom.

iPod-label

Er bestaan meer dan duizend iPod-accessoires. Daarom geeft Apple de producten van bepaalde merken na uitvoerige tests en controles dit label. Het verleent een zeker prestige en verantwoordt vaak een hogere prijs. Zijn producten zonder dit logo dan ongeschikt? Niet noodzakelijk. Bij sommige goedkopere merken vindt u producten zonder logo die uitstekend werken!

Christophe Charlot

Met meer dan 1000 accessoires vormt de iPod van Apple het hart van een heus ecosysteem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content