‘Een land van kansen’

Kelly Hebert © ID

WIE

Kelly Hebert (32)

WAS

Tien jaar aan de slag in de beleggingssector alvorens in 2014 de overstap te maken naar de van origine Britse vermogensbeheerder M&G. Voor ze bij M&G kwam, werkte Hebert bijna vier jaar voor La Financière de l’Echiquier, waar ze verantwoordelijk was voor de verkoopactiviteiten in de Benelux. Daarvoor werkte ze bij AXA Investment Managers in de afdelingen marketing, retail en sales.

WORDT

Landendirecteur Belux van M&G. Ze zal het Belgische en Luxemburgse verkoopteam leiden om de aanwezigheid van M&G in de Belux te versterken.

WIL

“België is een land van kansen. We zien nog een grote groeimarge, om diverse redenen. De beleggers tonen almaar meer interesse voor duurzame fondsen en producten. M&G is daarin bezig aan een inhaaloperatie. Ervaring in ander Europese landen heeft ons ook geleerd dat beleggen voor een groot deel bepaald wordt door het emotionele gedrag van de belegger. Daar spelen we als enige consequent op in, met een goede en vooral erg gediversifieerde onderbouw aan fondsen. We geloven bijvoorbeeld sterk in de VS, waar de economie het goed doet, en zetten in op bankaandelen en op oliebedrijven. We zien ook grote kansen in obligaties in landen zoals Mexico, Brazilië en Argentinië. Het beleggen in munten proberen we terug te dringen.

“De ambities van M&G op de Belgische markt zijn torenhoog. We willen snel marktaandeel veroveren en de top drie halen in de rangschikking van vermogensbeheerders. De markt wordt benaderd via tussenschakels, zoals banken of financiële makelaars, en we voelen daar grote interesse voor ons aanbod.”

Werpt de brexit geen schaduw over de ambities van de van origine Britse groep? “Nee, voor een vermogensbeheerder zou het nefast zijn op dat gebied al te veel risico te nemen. We zijn daags na het brexit-referendum begonnen met het overbrengen van onze portfolio naar Luxemburg. In die operatie krijgt 40 miljard euro een andere standplaats. Safety first.”

VRIJE TIJD

Joggen, golf, kitesurfen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content