‘Een geweldig feest’

SAM HORSFIELD De eerste winnaar op de erelijst van de Soudal Open. © Getty Images

Sam Horsfield is de eerste winnaar op de erelijst van de Soudal Open, het nieuwe Belgische toernooi in het Europese profcircuit. Op het parcours van de Antwerpse club Rinkven slaagde de 25-jarige Brit er vier ronden lang in de grootste regelmaat in zijn spel te leggen. Hij speelde dertien onder par, goed begeleid door zijn caddie, die ook zijn verloofde is.

Het talrijk opgekomen publiek had de overwinning liever naar thuisspeler Thomas Pieters zien gaan. Onder het gejuich van zijn supporters voerde de Belgische nummer één een heuse show op, maar bij het putten was hij niet doeltreffend genoeg om te kunnen meespelen voor de overwinning. “Maar wat een genot was het zo voor eigen publiek te spelen, en op die manier jonge mensen aan te moedigen te gaan golfen”, zei hij na afloop. “Dit was een geweldig feest.”

Ook Thomas Detry kwam ambitieus aan de afslag, maar de Brusselaar, die een maand geleden vader werd, vond nooit het goede ritme en haalde zelfs de cut niet. Detry, van wie we het gewoon zijn dat hij heel regelmatig presteert, beleeft een moeilijke periode sinds het begin van het seizoen. Hij eindigde maar één keer in negen toernooien in de top tien. “Vooral met de ijzers ben ik niet op niveau”, vertrouwde hij ons toe. “Ik heb een positieve prestatie nodig die een keerpunt kan zijn. Hopelijk komt die nog voor de zomertoernooien.”

Nicolas Colsaerts, de derde topspeler in de Belgische hiërarchie, liet zich ook heel positief uit over de Soudal Open. De Brusselaar is nog altijd wat verzwakt door een nierziekte, maar wilde absoluut aan de afslag komen. Ook hij verliet het toernooi vrijdag al, maar zijn supporters waren gerustgesteld, want ze hadden hem aan het werk gezien. “Het ontbreekt me duidelijk aan competitie”, zei Colsaerts. “Fysiek ben ik nog geen 100 procent en dat merk je vooral aan mijn concentratie. Ik laat me nu voortbehandelen in Dubai en bekijk of ik deze zomer opnieuw voltijds toernooien kan spelen. Lukt dat niet, dan vraag ik een medische vrijstelling aan om mijn speelrechten voor volgend seizoen te behouden.”

Intussen is het golffeest in ons land nog niet voorbij. Van 27 tot 29 mei wordt op het parcours van de Naxhelet Golf Course in Wanze de Mithra Ladies Open gespeeld, een toernooi van de Ladies European Tour. Manon De Roey zal van de partij zijn. De 30-jarige Antwerpse speelde nooit beter en won zopas in Bangkok in de Aramco Team Series het eerste grote toernooi van haar carrière. Dat succes zal haar nieuw zelfvertrouwen geven in de komende maanden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content