Een Duitser bij Audi Brussels

Volker Germann

WIE

Volker Germann (58)

WORDT

Fabrieksdirecteur bij Audi Brussels vanaf 1 april

WAS

Na Volvo Gent (Stefan Fesser) krijgt ook Audi Brussels een Duitser aan het roer. Volker Germann is een ancien van het huis. De ingenieur machinebouw werkt sinds 1988 voor Volkswagen Groep. “Ik kom uit Mannheim. De meesten van mijn generatie trokken naar Stuttgart, bij Daimler. Maar ik wou een internationale loopbaan en dacht dat ik daarom beter bij Volkswagen Groep ging.” Wat ook gebeurde. Germann was initieel verantwoordelijk voor productieplanning van onderdelen en wagens in onder meer Duitse fabrieken en in Spanje. De voorbije jaren was hij actief in Brazilië en in China. In het Braziliaanse Curitiba leidde Volker Germann zes jaar een fabriek met 3600 werknemers.

In het Chinese Changchun was hij de voorbije drie jaar aan de slag. “Dat is een fabriek met 30.000 werknemers en een productiecapaciteit van bijna een miljoen wagens per jaar. Het is de grootste fabriek van Volkswagen Groep.” Germann leerde er ook omgaan met de Chinese vakbonden, die de facto worden gestuurd door de Communistische Partij. “Als we een overeenkomst over overuren wilden sluiten, gebeurde dat met de partij. In West-Europa praat het management met de vakbonden.”

WIL

Audi Brussels bouwt met 3500 werknemers de eerste elektrische SUV van Audi, de e-tron. “De productie startte in de herfst. Over twee, drie maanden draaien we op kruissnelheid. Bovendien bouwen we later dit jaar nog een sportieve coupéversie van de

e-tron. De bouw van elektrische wagens is vrij nieuw voor mij, maar in China bouwde de fabriek al hybride wagens.”

Volker Germann hoopt ook op vernieuwd golfplezier. “In Changchun is het er niet van gekomen, want daar is het zes maanden in het jaar koud, met sneeuw.”

VRIJE TIJD

golfen, lezen, wandelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content