Een communicatieve zeshoek

Patrick Gillis (37) is een geboren Gentenaar en behaalde in die stad ook zijn diploma van industrieel ingenieur. Daar kwam nog een postgraduaat bedrijfseconomie in Leuven bij, waarna de tijd rijp was om de stap naar de bedrijfswereld te zetten.

“Ik ben mijn carrière in 1993 begonnen als accountmanager telecomoplossingen bij Philips in Anderlecht. In 1996 volgde de overstap naar Lacis België. Deze Belgische dochter van de Nederlandse Lacis-groep heb ik zelf opgestart. Onze activiteit was het zoeken naar oplossingen voor spraak, data en beeldcommunicatie, een sector die ik ook nadien trouw ben gebleven.”

In februari 2001 werd Lacis verkocht aan CSS en herdoopt tot CSS Telecom. Patrick Gillis verhuisde mee en bleef binnen het grotere geheel eindverantwoordelijke voor de divisie telecom. Begin 2006 kreeg hij ook de bekabelingsactiviteiten onder zijn hoede.

In mei vond er een management buy-out plaats bij CSS Telecom, waardoor Patrick Gillis behalve algemeen directeur ook aandeelhouder is geworden. “De management buy-out is gebeurd met twee externe partners, namelijk Herman Jacobs en Walter Desmet. Met ons drieën bezitten we nu 100 % van de aandelen. Herman wordt financieel directeur, Walter hoofd van de ICT-divisie.”

De activiteiten van beide bedrijven werden herschikt en onder twee verschillende entiteiten ondergebracht. Patrick Gillis legt uit: “Met Hexacom bieden we telecomoplossingen voor kleinere bedrijven, terwijl CSS Telecom-QCOM oplossingen aan middelgrote en grotere bedrijven aanbiedt.”

De keuze voor de naam Hexacom heeft een symbolische betekenis, zo blijkt. “We hebben lang gezocht naar de juiste naam, maar denken die uiteindelijk te hebben gevonden. Hexacom is een samentrekking van het Griekse hexagon, wat staat voor de welbekende zeshoek, en onze kernactiviteit communicatie. De naam geeft perfect weer wat we doen en waar we voor staan. De zeshoek verwijst namelijk ook nog eens naar de zes technologieën die onze kernactiviteiten uitmaken en naar de zes markten waar we ons op richten.”

Patrick Gillis beseft dat hij als algemeen directeur van een eigen bedrijf met zestig werknemers nog minder tijd dan vroeger zal hebben voor zijn favoriete hobby’s. Tegelijk is er ook nog het gezin. “Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen. Die zijn nu acht, vijf en vier jaar, zodat er in principe wel kans van opvolging is. Of ik de kinderen af en toe meeneem naar het bedrijf? Zeker, zo kunnen ze op school vertellen wat papa doet.”

PATRICK GILLIS (HEXACOM-CSS TELECOM/QCOM)

Is: algemeen directeur van Hexacom-CSS Telecom/QCOM

Vrije tijd: golf, wellnessweekends met echtgenote, recreatief sporten

Jst

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content