Duurzaam verpakken

© PN
Roel Van Espen medewerker Trends

Globius uit Deinze helpt ondernemingen duurzaam te verpakken. Het bedrijf was al sinds 1998 actief onder een andere naam, maar besliste in 2013 zijn strategie grondig te wijzigen.

” We zijn begonnen als een distributeur van enkele verpakkingsmerken in een zeer competitieve markt”, zegt medezaakvoerder Nora Smolders. “Enkele jaren geleden beseften we dat we anders waren dan de rest. We voelden almaar meer de drang om onze maatschappelijke rol als organisatie op te nemen.” Samen met medezaakvoerder Sven De Weerdt werkte Smolders een nieuw, duurzaam businessmodel uit. “Dat resulteerde in de omschakeling van een traditionele verpakkingsgroothandel naar een verpakkingsexpert”, zegt ze. “De transformatie omvatte een nieuwe bedrijfsnaam, een nieuwe website, het aanwerven van nieuwe medewerkers en het oprichten van Globilab.”

Globilab is een leeromgeving waar logistieke en industriële spelers verpakkingsmachines kunnen uittesten. Ze leren er hoe ze de materialen en de machines efficiënt kunnen inzetten in hun bedrijfsprocessen. Sven De Weerdt: “We willen andere organisaties inspireren om – net zoals wij – duurzaam te ondernemen. Door onze kennis en expertise met hen te delen, kunnen we hen tijd en kosten laten besparen.”

“Bovendien dragen we zo bij tot meer bedrijfscontinuïteit, minder verspilling en afval, kleinere risico’s en een aangenamere werkomgeving bij onze klanten”, zegt Nora Smolders. “We organiseren overigens geregeld opleidingen over de nieuwste ontwikkelingen in duurzaam verpakken.” Globius sleepte het Charter Duurzaam Ondernemen van Voka in de wacht en behaalde de vijfde plaats bij de CSR Professional van het Jaar-prijs die iemand beloont die maatschappelijk verantwoord ondernemen uitdraagt.

Roel Van Espen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content