Dustin Johnson van start tot finish

DUSTIN JOHNSON De verre slagen maakt hij zoals zijn jonge collega's. In het korte spel etaleert hij de beheersing van een veteraan. © Getty Images

Voor wie er nog aan mocht twijfelen, leverde Dustin Johnson vorig weekend het bewijs: de 37-jarige Amerikaan is de beste golfer van de wereld. Johnson pakte op heel overtuigende wijze zijn eerste overwinning in de prestigieuze Masters van Augusta. Hij domineerde bijna het hele toernooi, speelde uit in 20 onder par en verpulverde daarmee de recordscores van Tiger Woods (1997) en Jordan Spieth (2015). “Maar dit jaar was het terrein iets minder snel en dus makkelijker”, lachte Johnson, toen hij van Tiger Woods de bekende green jacket overhandigd kreeg.

Dustin Johnson is de voorbije jaren alleen maar sterker geworden. Ooit liet hij het geregeld afweten op de belangrijke momenten, maar die leemte is nu weg. De Amerikaan is vooral een heel complete speler. Hij legt niet alleen die fenomenale kracht van de nieuwe generatie in zijn slagen (zijn drive gaat gemiddeld 280 meter ver), hij weet zich ook in alle omstandigheden perfect te beheersen, leest het spel uitstekend en kan terugvallen op heel wat ervaring. De verre slagen maakt hij zoals zijn jonge collega’s en in het korte spel etaleert hij de beheersing van een veteraan: het is een perfecte cocktail.

De Masters 2020 is nog maar de tweede major die Johnson kan winnen, nadat hij in 2016 al de beste was in de US Open. Al meermaals stond hij aan het begin van de laatste wedstrijddag goed geklasseerd, maar begaf hij uiteindelijk onder de druk. Zozeer dat sommigen waarnemers hem al afschreven. Maar deze keer hield Johnson zijn hoge niveau van begin tot einde aan, met een zelfvertrouwen dat doet vermoeden dat de nummer één van de wereld nog meer majors kan winnen.

Bryson DeChambeau begon als een van de favorieten aan de Masters. De Amerikaan zei dan ook openlijk dat hij de ambitie had deze Masters op zijn naam te schrijven. Maar DeChambeau speelde in de eerste twee ronden te agressief en vond nooit het geduld dat nodig is om het moeilijke parcours van de Augusta National onder de knie te krijgen. De 27-jarige Amerikaan vuurde zijn bekende raketten af, vaak meer dan 340 meter ver, maar hij werd genekt door dure fouten zoals een dubbele bogey in de eerste ronde en een triple bogey op de tweede wedstrijddag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content