Dubbele functie

David Verheecke

WIE

David Verheecke (42)

IS

CEO van Altares Dun & Bradstreet Benelux, een leverancier van zakelijke, handels- en kredietinformatie.

WAS

Sinds de tweede helft van vorig jaar is David Verheecke de managing director van Altares Dun & Bradstreet Benelux. Hij was bij Altares Dun & Bradstreet al COO in Frankrijk, de Benelux en de Maghreb- landen en data & operations manager voor de Benelux. Verheecke combineert de COO-functie van de groep met die van CEO in de Benelux. Valt dat te combineren? “Ik doe het nu zes maanden en het betekent veel reizen. Ik geef het een jaar om te zien of het lukt. Veel hangt ook af van de groei van de groep.”

Verheecke werkt al negen jaar voor Dun & Bradstreet en Altares Dun & Bradstreet – anderhalf jaar geleden gingen de Benelux-activiteiten van D&B over naar het Franse Altares. Het was een bewuste keuze van het bedrijf om intern naar een CEO voor de Benelux te zoeken, zegt Verheecke. Hij studeerde accountancy aan het Hibo in Gent (nu de Arteveldehogeschool) en begon zijn carrière in 1997 als accountant bij Paribas en als consultant bij Dexton. In 2001 stapte hij over naar het softwarebedrijf Selligent dat een projectmanager zocht. In 2010 kwam hij bij Dun & Bradstreet terecht in een gelijkaardige functie.

WIL

D&B was gespecialiseerd in bedrijfsinformatie die ondernemingen in staat stelde risico’s te beperken. In het verleden vroeg dat veel manueel werk. Maar de digitalisering heeft gemaakt dat er veel meer data beschikbaar zijn. “De uitdaging is aan onze klassieke data nieuwe databronnen, zoals compliance en voorraad, toe te voegen en daar inzichten uit te halen”, zegt Verheecke. In dat kader past ook de acquisitie van bedrijven in software en intelligence. De ambitieuze groeipolitiek van Alteres Dun & Bradstreet kan niet slagen met alleen organische groei. “De omzet van de groep bedraagt 120 miljoen euro. Het doel is die in 2021 op 300 tot 400 miljoen euro te brengen.”

VRIJE TIJD

Gezin en joggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content