Dividenden voor iedereen

Dividendaandelen zijn populair bij particuliere beleggers. Er zijn ook tal van professionele beleggers die zich specialiseren in het selecteren van bedrijven die regelmatig dividenden betalen.

CHRISTOPHE BRAUN "We zoeken niet tot elke prijs naar aandelen met hoge dividenden, die soms moeilijker houdbaar zijn." © Micha Theiner

Vorige week schreven we over het grote belang van geherinvesteerde dividenden voor beleggers in aandelen. Deze week gaan we op zoek naar oplossingen voor beleggers die niet willen zoeken naar royale dividendbetalers en de dividenden liever automatisch laten herbeleggen. Beleggers kunnen tal van trackers of beursgenoteerde fondsen kopen, waarmee ze zonder al te veel kosten kunnen investeren in een korf van dividendaandelen. Sommige trackers leggen de focus op de hoogte van het dividend, andere op de groei van het dividend en nog andere op de houdbaarheid van het dividend. Naast de passieve trackers zijn er ook actief beheerde beleggingsfondsen. We laten twee beheerders aan het woord, die onlangs hun strategie in Brussel uitlegden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee