Directeur met een atletische conditie

Geen lange wachtrijen aan de kassa van Office Centre, groothandel van kantoorbenodigdheden. Niet dat de zaken slecht gaan. Directeur en sportmens Roland Laschet mikt gewoon op zelfstandigen en vrije beroepen.

Dat een licentiaatsdiploma Lichamelijke Opvoeding ook in het bedrijfsleven heel wat deuren opent, daarvan is Roland Laschet het levende bewijs. “Dat is toch niet zo verwonderlijk,” vindt de nieuwe algemeen directeur België van kantoorgroothandel Office Centre. ” People management is zowel in de sport als in het bedrijfsleven enorm belangrijk. Fundamenteel verschilt de taak van een voetbaltrainer niet zoveel van die van een bedrijfsleider.”

Zijn eerste beroepservaring deed de 44-jarige Laschet in het bankwezen op. Hij was regiodirecteur bij Crédit Agricole en later bij Ippa Bank. Daarna kwam een headhunter hem opzoeken om managing director te worden bij de grootste van de zeven Belgische centrales van Aldi, in Aalst. Die overstap naar de distributiesector mag niet verbazen, want zijn familie exploiteert al jaren een zelfstandige voedingswinkel, waar hij nog altijd graag een handje helpt. Bovendien is de minzame man afkomstig uit de Oostkantons, waardoor hij vlot Duits spreekt. Ondertussen is ook zijn Nederlands zo goed als vlekkeloos.

Laschet was echter snel uitgekeken bij Aldi, en na een korte tussenstap als business development manager bij Exel Logistics ging hij aan de slag bij de Amerikaanse beursgenoteerde kantoorbenodigdhedengigant Staples. Hij leerde in Duitsland de stiel en het bedrijf kennen, dat zijn producten via verschillende kanalen aan de man probeert te brengen, zelfs via postorderbedrijven. Nu mag hij in eigen land een van die concepten introduceren. “Office Centre mikt uitsluitend op zelfstandige ondernemers en vrije beroepen,” aldus Laschet. “Snelheid is voor die mensen superbelangrijk. Alles wat ons doelpubliek nodig heeft, vindt het bij ons onder één dak. Door particulieren uit te sluiten, vermijden we lange rijen aan de kassa’s. Daarnaast moet een overzichtelijke winkel met brede gangen ervoor zorgen dat onze klanten geen tijd verliezen. Toch zijn ook minder gehaaste klanten welkom. Die kunnen bij de ingang zelfs genieten van een gratis kopje koffie.”D.V.T.

Roland Laschet (44).

Was: operationeel directeur Duitsland bij Staples.

Is: algemeen directeur België bij Office Centre.

Vrije tijd: lezen, reizen.

D.V.T.

“De taak van een voetbal-trainer verschilt niet zo veel van die van een bedrijfsleider.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content