Dierenzorg in een nieuwe dimensie

© HANS-PETER

WelloPet uit Merelbeke streeft naar een nieuwe vorm van dierenzorg. De samenwerking tussen gezondheidswerkers en huisdiereigenaars vormt de basis van het concept.

Wat doet WelloPet?“WelloPet is een dierenzorgcentrum met onder meer een dierenartsenpraktijk, gedragstherapeuten en een trimsalon”, legt medeoprichter Rudy Lefèvre uit. “Er is ook een webshop, waar klanten zich kunnen abonneren op dierenvoeding en op preventieve verzorging.”

Hoe is het idee ontstaan?“Als divisiedirecteur van Aveve Retail stelde ik vast dat het klassieke businessmodel – louter distributie van producten – aan vernieuwing toe was. Samen met Rudi De Kerpel en Ben Hilderson ging ik op zoek naar een nieuwe retailvorm met extra toegevoegde waarde, een symbiose tussen producten en diensten. We haalden er twee dierenartsen bij, en dat leidde in 2016 tot de oprichting van WelloPet.”

Met welk kapitaal gebeurde dat?“De drie vennoten brachten eigen middelen samen in de nv. Dat startkapitaal werd aangevuld met een bankfinanciering, gewaarborgd door PMV. We wisten snel break-even te draaien.”

Hoe financiert u de verdere groei?“In 2020 willen we twee vestigingen openen. Daarom gingen we op zoek naar investeerders, met de hulp van het Gentse funding agency The Harbour. In november 2019 werd onze kapitaalverhoging afgerond.” Onder meer David Geens, ex-CEO Nucleus, Gino Van Ossel, professor Vlerick Business School, en Kristof De Wulf, CEO InSites Consulting, namen een participatie.

Welke meerwaarde bieden de investeerders nog? “WelloPet streeft naar een nieuwe vorm van dierenzorg, omkaderd door faciliteiten en kennis. Die kennis komt ook van de investeerders. Zij hebben al hun sporen verdiend, Kristof in het aanbieden op grote schaal van diensten, David bij het digitaliseren en Gino bij het managen van retailmerken.”

Tegen welke obstakels moet u opboksen?“Vlamingen staan vaak aarzelend tegenover iets nieuws zoals een abonnement op dierenzorg. Die aanvaarding komt er wel, maar intussen vloeit de cash snel weg. Daarnaast zijn dierenartsen niet opgeleid om holistisch te werken, en zijn klantgericht handelen en coaching van de huisdiereigenaar onderbelicht.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content