‘De zichtbaarheid van de facilitymanager vergroten’

WIE

Vincent Giot (51)

IS

Voorzitter van de Belgian Facility Association (Belfa), naast zijn baan als facility & security manager bij de Nationale Loterij

WAS

“Na mijn studie hotelmanagement, begon ik mijn carrière bij een aantal internationale hotelketens, waaronder de Hilton-groep”, vertelt Vincent Giot. “Dat deed ik enkele jaren, tot ik zag dat PwC iemand zocht om een facilityfunctie in te vullen. Er is een nauw verband tussen de hospitality- en de facilitysector. Het draait om het welzijn van mensen. Met verschillende opleidingen bouwde ik mijn kennis en kunde uit: management aan de Ichec, facility aan de Hogeschool Luik en safety bij Vidyas. Ik deed ervaring op met de transformatie van enkele PwC-kantoorruimtes, de renovatie van gebouwen in de bankensector en vandaag met facilityprojecten bij de Nationale Loterij. Meer in het bijzonder gaat het om de renovatie van de hoofdzetel, de transformatie van regionale kantoren en innoverende concepten zoals shops en zelfs een studio voor de lotterijtrekking in de Brusselse voetgangerszone.”

WIL

“Het is ontzettend belangrijk dat we inspanningen blijven leveren om ons beroep onder de aandacht te brengen”, stelt Vincent Giot. “Ik wil de zichtbaarheid van de facilitymanager vergroten. Ik leg graag de focus op de toegevoegde waarde die we bieden aan een complexe professionele wereld. Allemaal samen – actieve vrijwillige leden, geassocieerde leden, professionele spelers enzovoort – vervullen we een sleutelrol die misschien niet altijd voldoende naar waarde wordt geschat.”

VRIJE TIJD

“Fietsen, familie, tuinieren, maar vooral fotografie, wat ik zie als een kunst om mijn passie voor reizen, natuur en verrassende ontmoetingen te illustreren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content