‘De voordelen van franchising in de verf te zetten’

WIE

Michaël Rosin (46)

IS

Secretaris-generaal van Ixina Benelux en Vanden Borre Kitchen

WORDT

De voorzitter van de Belgische Franchise Federatie (BFF). Hij was daarvoor acht jaar de voorzitter van de juridische commissie en jarenlang de vicevoorzitter van de federatie.

WIL

“Ik wil van mijn voorzitterschap vooral gebruikmaken om de voordelen van franchising in de verf te zetten”, zegt Michaël Rosin. “Uit een recent onderzoek van de BFF blijkt dat de franchisesector in België een omzet van meer dan 20 miljard euro vertegenwoordigt. Daarnaast is de sector goed voor bijna 47.000 voltijdse banen, voornamelijk in de horeca en de retail. Gemiddeld genereert een franchisewinkel of -zaak een duidelijke meerwaarde in vergelijking met een zaak die niet via franchising wordt uitgebaat. Afhankelijk van de sector kan de omzet twee tot zelfs zes keer hoger liggen. Het levert ook meer banen op.”

“Met zo’n 450 franchiseformules in ons land is het aanbod om in franchising te stappen groot”, gaat Rosin door. “Toch bestaat er nog behoefte aan meer normering. Daarom stelde de Belgische Franchise Federatie een gedragscode en richtlijnen op om een samenwerking tussen franchisegevers en -nemers makkelijker te maken.”

“Daarnaast wil ik de sector helpen groeien in ons land. Het is nog te weinig bekend dat franchising er ook is voor mensen die hun eigen baas willen worden zonder al te veel risico te nemen. Een investering van 10.000 euro kan al volstaan. En dat terwijl de franchisenemer kan gebruikmaken van een bewezen succesvolle formule en van de merkbekendheid van een concept. Tot slot is het ook de bedoeling de belangen van de franchisesector te verdedigen en de samenwerking met Comeos, de Belgische federatie van de handel en diensten, te versterken.”

VRIJE TIJD

Mountainbiken, gitaarspelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content